Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.29. vasárnap
Adél
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26379622
   « Vissza

Ehető virágok gasztronómiája

 « Cikkek és hírek 
2014. március 12.
 

kepfile

      Különleges könyvek bemutatójára került sor nőnap előtt a sashalmi könyvtárban. Halmos Monika, aranydiplomás gasztronómus, az ehető virágok szakértője mutatta be legújabb virágos szakácskönyveit. Az ínycsiklandó és pazar ételekből néhányat meg is lehetett kóstolni: röpke pár perc alatt el is fogyott a levendulás keksz, a tavaszi virágokkal ízesített piskóta, a rózsás aprósütemény. Nagy keletje volt a kandírozott virágszirmoknak és a virágszörpöknek is.
     A vetített képekkel és receptvideókkal színesített, a virágos nyarat idéző könyvbemutató egy váratlan, érdekes meglepetéssel is szolgált. A közönség kérdéseire válaszolva Monika elmesélte, hogy első virágos szakács könyve megjelenését a média nagy érdeklődése ksérte, ennek köszönhetően egy rövidfilmet is forgatott vele az egyik kereskedelmi televízió. A nagytarcsai határban, egy idilli pipacsmezőben fehér ruhában üldögélve mesélt a szerző az ehető virágokról. Hol volt akkor még az M0 – és az ügyes szerkesztőnek köszönhetően nem látszottak a távvezetékek, az út, a repülők, csak a gyönyörű virágos rét. Befejezésként azt kérték Monikától, egyen meg egy pipacsot. A pipacs keserű, nem ehető, de unszolásukra végül is belement a játékba, megette a pipacsot a kamerák előtt. A filmet aznap este le is adták, az esti híradó előtt. Másnap az akkor hétéves kislánya sírva jött haza az iskolából: azzal csúfolták: ti mindig pipacsot esztek otthon is, vacsorára?
    Eddig tartott a pipacsos történet nagy derültséget keltve, majd a közönség soraiból felállt Pálmai L. Ákos, az Origo Televíziós és Webvideo Üzletág producer-programigazgatója, és elmondta: ő forgatta 15 évvel ezelőtt ezt a kis filmet, élete második ilyen műsorát. Pálmai úr, akit az ehető virágok híre hozott a könyvbemutatóra, azt is elmesélte, hogy a szóban forgó film olyan sikeres lett, hogy azután német és angol televíziók is leadták, és nemrégiben egy angol televízió kínálta fel magyar műsorszolgáltatóknak.
   Halmos Monika egy gyönyörű Juhász Gyula versidézettel zárta a bemutatót: „Minden tavaszból őrizz meg magadnak/ egy szál virágot, egy sor éneket. Az évek akkor el hiába halnak,/ mindig dalosabb kerted lesz neked.”
    A virágok, a kertek és az irodalom szerelmesei, a gasztronómia iránt érdeklődőknek egy igazán különleges csemege volt ez az este. A könyvtár tervei szerint a jó idő beálltával több alkalommal kerül majd sor ilyen „virágevős” estére a könyvtárban.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez