Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.05.22. vasárnap
Júlia, Rita
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 24090061
   « Vissza

Kertvárosi vívósikerek

 « Cikkek és hírek 
2014. április 1.
 

kepfile

    Az elmúlt években több sportegyesület és szakosztály jött létre a kerületben. A hagyományos kertvárosi sportágak, a labdarúgás, az atlétika és a kézilabda mellett ma már a birkózás, az úszás, a röplabda, a vívás, a szumó és a súlyemelés is jelen van a helyi sportéletben.
     Az új sportágakban (és a régiekben is) közös, hogy elsősorban az utánpótlásképzésre helyezik a hangsúlyt. Azaz kerületi gyerekekből szeretnének egészséges, sportszerető felnőtteket, a tehetségekből pedig igény szerint élsportolókat nevelni. Fiatal klubokról és szakosztályokról lévén szó nagy eredményeket még nem várhatunk tőlük, de a magas szintű szakmai munkának köszönhetően ők rendszeresen cáfolják ezt a tételt. Ma már az országos diákolimpiákon és a korosztályos magyar bajnokságokon is számolni kell a kertvárosi sportolókkal. A nemzetközi mezőnyben azonban valóban nem könnyű nevet és rangot szerezni.
    Ezen a területen az első lépést a Kertvárosi Vívó SE ifjú kardozója, Kern Bianka tette meg, aki a hazai eredményei alapján meghívót kapott a magyar válogatottba, és részt vehetett a február végi jeruzsálemi kadet és junior vívó Európa-bajnokságon. A Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium 8. osztályos tanulója elmondta, a február eleji újonc magyar bajnokságon tudta meg, hogy csapattag lesz. Ehhez azonban az is kellett, hogy az idei ob-n is bekerüljön a nyolcas döntőbe.
     Bianka tehát az első fecske nemzetközi mezőnyben, aki a nemrég alakult kerületi utánpótlás műhelyekből a világversenyekre eljutott. Ő azonban nem elégedett meg ezzel, hanem Jeruzsálemben rögtön egy érmet is kivívott magának. Bianka az egyéni versenyben a legjobb 32 között búcsúzott. Német ellenfelétől csak szoros csatában szenvedett vereséget. Két nappal később azonban a csapatversenyen vigasztalódhatott. A kertvárosi vívó ugyanis három társával közösen a törököket és az olaszokat legyőzve bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon.
   Kern Bianka a jeruzsálemi magyar küldöttség legfiatalabb tagja volt, aki ennek ellenére a franciák elleni mérkőzésen – melynek a döntőbe jutás volt a tétje – a hátán vitte a magyar csapatot, és nem rajta múlt az egy tusos vereség. Bianka útját Decsi István mesteredző, Decsi Tamás világbajnok, olimpikon kardvívó és Kocsis Zsolt szakedző, junior világbajnoki bronzérmes kardvívó egyengeti. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. május 11.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez