Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655843
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2014. április 1.
 

A nagy találkozások ideje

kepfile

      Húsvétvasárnap napkeltekor – 5 óra 48 perckor – kezdi meg útját a Nap a Vénusz otthonában, a Bika jegyében. Ez az ünnepélyes pillanat az egész hónapot különlegessé teszi, egyfajta emelkedettséggel ruházza fel. A Bika havát, a májust egyébként is sokan a legszebb hónapnak tartják, amit a természet szépsége mellett az emberek is megtöltenek örömteli eseményekkel. Május elseje, anyák napja, ballagás, az esküvői szezon kezdete: megannyi alkalom arra, hogy számunkra fontos emberekkel találkozzunk.
     Így lesz ez az idén is – készüljünk fel jókora népvándorlásra, kivált május első négy napján, amikor ráadásul a vízi élet is indul (hajózás, strandok nyitása).
     A Bika jegy ura a Vénusz néhány napig még a Halakban tartózkodik, aztán a hónap nagy részét, a Mars vendégeként, a Kos jegyben tölti. Ehhez járul azonban az a tény, hogy a házigazda Mars viszont a Vénusz otthonában, a Mérlegben időz, s ezt így az asztrológiában uralomcsere (idegen szóval: recepció) néven tartjuk számon. Ez egy sajátosan erős kozmikus helyzet, mely a Vénusz és a Mars főszereplésével elsősorban a párkapcsolatokra irányítja a figyelmet. Ezekben a hetekben tehát bármely jegy szülöttjének lehet része sordöntő, nagy találkozásban. Csupán attól szeretnék óvni mindenkit, hogy előre tudni vélje, milyen lesz. A dologban ugyanis benne van az Uránusz a maga meglepetéseivel, és színezi még a képet a Plútó – bár az „Ő” esetében talán helyesebb sötétítésről beszélni. Miféle találkozásokban lehet tehát részünk? A Vénusz és a Mars szembenállását tekintve elsőként szerelmi viszonyokra gondolhatunk. Eredendően a Vénusz fiatal nőt, a Mars pedig fiatal férfit jelent, de ne felejtsük el, hogy az „idősebb” ember mindenki számára az, aki nálánál kb. 20-25 évvel korosabb. Tehát, az érettségiző korosztály számára a negyvenévesek az idősebbek, a negyvenéveseknek pedig a nyugdíjasok. A fiatalság lényegében főleg szellemi rugalmasság kérdése.
      A Vénusz és a Mars pedig élethosszig benne van a képletben, nem írják ki a darabból, mint Andrást a Barátok közt-ből. Természetesen nem mindig vannak reflektorfényben, de amikor egymással találkoznak, akkor egészen biztosan.
      A jelenlegi uralomcsere jól tükrözi azt a tényt, hogy manapság a nemi szerepek megváltoztak, a hagyományos minták nem működnek (az újakat viszont nem tudjuk jól működtetni). A nőket (Vénusz a Kosban) határozott fellépés, magabiztosság és önállóság jellemzi. Tevékenyek, gyorsak, hajlamosak magukhoz ragadni a vezető szerepet. A várakozás nem az ő műfajuk: várni a királylányok szoktak a mesében, meg Pénelopé Odüsszeuszra. Ellenben a Mérleg Mars remekül leírja napjaink férfiideálját: udvarias, kultúrált, barátságos, ápolt, stílusos, szórakoztató. Nem egy klasszikus macsó (tűz elem), de nem is egy porcelán lélek (víz). Olyan ember, akivel kellemesen el lehet éldegélni. Elméleti szinten ideális. A két bolygó uralomcseréje olyan, mint a táncban a hölgyválasz. A következő hetekben tehát ilyen „hölgyválasz jellegű” találkozások esedékesek. Arra is utalhat az uralomcserés szembenállás, hogy a társunkban észre kell vennünk önmagunk tükröződését. Általában minden ember mutat valamit belőlünk, amit magunkról nem tudunk, vagy a nem akarunk észrevenni. Májusban sok olyan személlyel találkozhatunk, aki kifejezetten görbe tükröt tart elénk. Tehát hajlamosak leszünk olyan emberek társaságát keresni, akik kiegészítenek minket, ám egyúttal nem felelnek meg az elképzeléseinknek.
      A „tükör görbítésében” tevékenyen részt vesz a már említett Uránusz is. Az Uránusz váratlan találkozásokat hoz az életünkbe. Lehet maga az ember, akivel összeakadtunk, valamilyen módon szokatlan, meglepő, vagy egyszerűen más, mint az eddigi partnerek, a férfi vagy nőideálunk. Az Uránusz közbelépése ugyancsak arra utal, hogy sem a női, sem a férfiszerepek nem a hagyományos módon alakulnak.
    Az Uránusz az egyenlőség, testvériség híve. Az állandóság és a biztonság kérdése háttérbe szorul, a megszokás, hétköznapiság szörnyű rémkép egy uránuszi konstellációban, és kapcsolatban.
     Az idén májusban kötött házasságokat is át fogja járni ez az uránuszi energia (már ha Vénusz-Uránusz együttállásnál megkötik ezeket egyáltalán). Unalmasak nem lesznek, annyi biztosra vehető, az Uránusz mindig gondoskodik a felvillanyozó élményektől.
      A kapcsolatokba azonban beleszól a Plútó is, „aki” viszont egészen más elveket képvisel. A Plútó által jelzett kötődések nem egyszerűen élethosszig tartanak, hanem több életen átívelnek. Az előttünk álló hónapban tehát találkozhatunk olyasvalakivel, akit már időtlen-idők óta ismerünk. Értelemszerűen a korábbi életeket – ha léteztek egyáltalán – jórészt elfelejtettük, az ismerősség érzése azonban megvan, és munkál a lélek mélyén, benne az összes csodálatos és borzalmas részlettel. A Plútóval nyomatékosított kapcsolatok valójában felbonthatatlan szövetségek, mágikus összeköttetések, gyakran hatalmi harcok, halálos sebekkel (átvitt, főleg lelki értelemben) és csodás gyógyulásokkal.
    És ugyancsak nem unalmasak, de másként érdekesek, mint ahol az Uránusz visz valami bolondságot a kapcsolatba. A Plútó „halálkomoly” helyzetek elé állít minket. Itt az egyértelmű és végérvényes elköteleződésekről lesz szó. Időben oldjon kereket, aki fél, mert később már nem adódik lehetőség…
    Május tehát a szerelem hónapja lesz. Aki nem ragaszkodik a rózsaszín cukormázhoz, annak sok építő, gyógyító, felemelő élményben lehet része.
                                                                                                                                         Tóth Éva Ágota
                                                                                                                                        +36 20 489 92 97

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez