Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28771840
   « Vissza

Tavaszi leves

 « Receptek 
2014. május 6.
 


Hozzávalók: 15 dkg gomba, 1 csomó spárga, 15 dkg velőborsó, 1 nagyobb sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 negyed zeller, 1 csokor petrezselyem, 25 dkg borjúcsont, 1 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 1 teáskanálnyi liszt, 5 dkg vaj, só
A felszeletelt gombát a vajon a felmetélt petrezselyemzölddel megpárolunk, mikor félig puha, hozzáadjuk a zöldborsót. Közben a csontot 2 liter vízben a feldarabolt zöldségekkel jól kifőzzük, sózzuk, és leszűrjük. Ha a zöldborsó és a gomba puha, megszórjuk liszttel, megpirítjuk és feleresztjük a csontlével. Felforraljuk, közben egy bögrében összekeverjük a tojássárgáját a tejföllel, csontlével, majd keverés közben beleengedjük a levesbe. Beletesszük a zöldségeket, a zöldborsót, gombát levével. Még egyet rottyantunk rajta. Ízlés szerint citromlével ízesíthetjük.

                                                                                                                   Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez