Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28768628
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. június 4.
 

XIV. kerület

Közlekedési balesetek

Egy Opel Vivaro kisbusz égő motorterét oltotta el a raj április 26-án délután a Kós Károly sétány elején.
Április 29-én délután a Csömöri út 50. szám előtt BKV-busszal ütközött egy Honda Civic. Az ütközéstől a személyautó utasterében tűz keletkezett – poroltóval eloltották –, két személy súlyosan megsérült.
Május 14-én reggel a Szentmihályi út 17. előtt CD-erősítő kábeltől kigyulladt egy Mercedes személygépkocsi csomagtere, szennyeződött az utastér is. Személyi sérülés nem volt.
Május 23-án délután az Ipolyság utca 1-nél üzemanyag folyt az úttestre egy Suzuki személygépkocsiból. A tűzoltók homokkal mentesítettek.

Lakásfelnyitás, betegmentés

Egy Czobor utcai, földszinti lakásba a lakó nem tudta beengedni a mentőket április 28-án délben. A raj az ajtó felfeszítésével hatolt be, és engedett utat a rendőrségnek, mentőknek. Május 6-án este egy Kaffka Margit utcai lakást törtek fel az erkélyajtó üvegét betörve, segélynyújtás céljából.
Másnap reggel a Gvadányi utcába szólt a riasztás, ahol egy második emeleti lakásba nem engedte be a mentőket a zavart tudatú lakó. Az illetőt a Nyírő Gyula kórházba szállították. Május 10-én este Róna utcai, első emeleti lakásában rosszul lett egy idős személy. A raj kihúzós létrával, a nyitott ablakon át ment be és ajtót nyitott a mentőknek. Május 21-én magatehetetlen, idős hölgy várta a segítséget bezárt lakásában. A raj erővel hatolt be.

Fakárok

Április 30-án egy nyolcméteres, úttestre dőlt akácfát fűrészeltek szét a Mexikói út 27-nél.
Május 4-én reggel az Erzsébet királyné útjára történt kivonulás, ahol egy ház belső udvarán két személyautóra és kerítésre zuhant egy fa. A kocsik súlyosan megrongálódtak, a kerítés 10 méter hosszan leszakadt, személyi sérülés nem történt. Az Egressy út 100-nál 5 méteres, 30 cm átmérőjű faág szakadt a kerítésre. A vészhelyzetet május 11-én reggel a raj láncfűrésszel megszüntette.
Május 15-én este egy 8 méteres, járdára dőlt fát távolítottak el az útból a Kerepesi út 128-nál.

Szeméttüzek

A Körvasútsor és a Mogyoródi út sarkától száz méterre lévő, hajléktalanok lakta MÁV-épületben április 30-án késő este gyulladt meg az összehordott szemét, lom. A tűzoltók egy C-sugárral oltottak, sérülés nem történt.
Május 7-én délben az Öv utca és Csömöri úti felüljáró alatti 20 négyzetméteres hajléktalan-tanyát oltották el: az összehordott lom, szemét, berendezési tárgyak kaptak lángra.
A Szuglói Körvasútsor 101-nél kb. 100 négyzetméteren égő aljnövényzetet, szemetet kellett eloltani május 20-án délután.

Izzó odú

Május 8-án az Olaf Palme sétányon egyméteres átmérőjű fa izzó üregét oltották el egy D-sugárral.

Konyhai baleset

Egy Ungvár utcai, harmadik emeleti lakás konyhájában egy idős hölgy főzés közben elesett, s nem tudta a lábast a tűzről levenni. A raj létra segítségével az erkélyen át ment be segíteni május 9-én kora délután.

Gázmérgezés

Május 17-én egy személy elájult Paskál utcai lakásának fürdőszobájában, a tűzoltók magas CO-szintet mértek. A sérültet az Erzsébet kórházba vitte a mentő.
A Kövér Lajos utca 19-ben a házhoz tartozó három tárolót és tetőszerkezetét oltották el két C-sugárral május 17-én éjfél előtt. Az esetet tűzvizsgáló vizsgálta a szándékos gyújtogatás gyanúja miatt.

Kutyamentés

Május 23-án egy kistermetű kutya esett egy Sárrét parki ház liftaknájába, a raj kimentette.

 

                                                                         XVI. kerület

Kigyulladt autó

A Kerepesi út 174. előtt menet közben kigyulladt egy Suzuki Swift utastere április 28-án reggel. Egy személyt a mentők a helyszínen láttak el, mert kézfején égési sérülést szenvedett.

Lopott volt a kocsi

Május 9-én délután rendőrségi hívásra ment ki a raj a Rákospalotai határút végéhez, ahol egy szántóföldön elakadt Peugeot személygépkocsira találtak. Kivontatták az útra az autót, ami – mint kiderült – lopott volt.

Fakárok

Május 10-én a Thököly utca 36-nál egy hatméteres, lehasadt fát távolítottak el fűrésszel.
Másnap este a Fehérsas utcában 5 méter magas, az úttestre dőlt fát daraboltak fel.
Május 12-én a Pálya utca 108-ba szólt a riasztás, ahol egy tízméteres fa egyik ága úttestre szakadt, egy másik pedig vészesen korhadt volt.

Betegmentés

Május 17-én rendőrségi hívásra egy Hunyadvár utcai lakáshoz ment ki a raj. Kiérkezésük előtt egy rokon segítségével már bejutottak a mentők.

CO-gáz

Egy Védő utcai, négyemeletes társasház első emeleti lakásában bejelzett a CO-riasztó május 18-án. A raj és a Gázművek mérései kimutatták a veszélyes gázkoncentrációt. A meghibásodott cirkót lezárták, géppel kiszellőztettek, mérgezést senki nem szenvedett.

Beázás

Május 25-én délután a Mátyásdomb térre hívták a rajt, mivel az egyik zárt lakásból víz szivárgott, eláztatva az alatta lévő lakás mennyezetét, tapétáját, festését.

Lakástűz

Május 8-án este a Péterke utcai lakóparkba szólt a riasztás. Egy kétemeletes társasház több helyiségében – egymástól függetlenül – egy-egy négyzetméternyi területen zárlat miatt tűz ütött ki. Égtek a függönyök, terítők, kávéfőző, a vezetékek. Személyi sérülés nem történt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez