Hozzávalók: 60 dkg csirkemell vagy szárny, 1 zellergumó, 2 sárgarépa, 1 nagy póréhagyma, 2 gerezd új fokhagyma, 20 dkg gomba, 2 dl húsleves (lehet kockából), 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál olaj, só, bors A kicsontozott mellet (a csontot a levesbe) ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, forró olajon elősütjük, majd kivesszük, és melegen tartjuk. A zsírban üvegesre pirítjuk a felkarikázott pórét, nagyobb darabokra vágott répát, zellert, gombát, a négybe vágott fokhagyma gerezdeket. Visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és felöntjük húslevessel. Közepes tűzön puhára pároljuk, majd a tetejét megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Párolt rizst adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk! |