Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.11.29. hétfő
Taksony, Brenda
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22612875
   « Vissza

Nem szokványos beruházások

 « Portaszolgálat 
2014. június 4.
 

kepfile

Mintha az erőművészeknek kedvezne most megvalósuló beruházásaival az önkormányzat. A sor a szentmihályi Pálfi tér átadásával kezdődött. Valaha ez az elődközség centrumának számított, mivel erre járt a lóvasút, majd a HÉV. Mostanra kikerült a középpontból, de a szentmihályiak itt köszöntik fontosabb nemzeti ünnepeinket. A kissé elhanyagolt tér felújítása során viszont nem csak a burkolatok szépültek meg, s lettek újabb padok, hanem egy felnőtt játszótér is létrejött.
Különleges fitness eszközöket állított itt fel az önkormányzat, mégpedig úgy, hogy azokat bárki használhatja. Képünkön az éppen erre járó iskolások ismerkednek a testedzési lehetőségekkel, de azóta estefelé izmos fiatalok lepik el a környéket, s miután beöntik magukba a napi fehérjeturmixot, gondoskodnak arról, hogy ez mihamarább be is épüljön az izomzatukba.
Pár nap elteltével Cinkotán ismétlődött meg egy felnőtt­játszótér-átadás. A jobb sorsra érdemes volt cinkotai strand előtti tér centruma egy emlékmű, amely az első világháborúban elhunyt cinkotaiaknak állít emléket.

kepfile

Mögötte folyik a Caprera patak, a strand kerítése előtti rész viszont eddig kihasználatlan volt. A tér növényzetének és burkolatának teljes felújításán túl a kihasználatlan területre, vastag háncságy fölött pompás testedző szerek kaptak helyet, ezek tán még professzionálisabbak, mint amit a Pálfi téren felállítottak. Az átadón Kovács Péter polgármester és Szász József cinkotai képviselőn kívül a Batthyány iskola és a nyugdíjas klub egy-egy képviselője vágta át a szalagot, s a szereket nem csak a diákok, hanem a nyugdíjasok is nyomban kipróbálták: képünkön a polgármester együtt nyújt a nyugdíjasokkal.

kepfile

Még nagyobb beruházás vette kezdetét a Szilas-patak mellett. A tervek szerint itt szinte a Naplás tótól a Hermia-Állás utca végéig kerékpárút épül, melynek egyes pontjain kellemes kikapcsolódási lehetőségek várják az arra járókat. Ez utóbbi helyen egy komplett fitness park épül (az Állás utca meghosszabbított vonalában, a patak Árpádföld felé eső részén), mégpedig olyan berendezésekkel, amelyek csak drága testépítő stúdiókban voltak eddig hozzáférhetők. Ide kerül (a patak Szentmihály felőli oldalára) a Centenáriumi lakótelepen elbontott bringapálya is (ami a csendes lakóövezetben elég nagy botrányt okozott). Képünkön látható, hogy már nekiláttak a földmunkának, a gép a közvilágítás vezetékének árokrendszerét ássa. (F)

kepfile

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. november 10.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez