Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.05.23. hétfő
Dezs?
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 24103893
   « Vissza

Nagy sikerek a 2. Csömöri Bringafesztiválon

 « Cikkek és hírek 
2014. július 16.
 

kepfile

„Gyere te is Csömörre, ha fontosnak tartod a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztését!” a jelmondata a tavaly létrehozott Csömöri Bringafesztiválnak, melyet idén június 21-én, szombaton rendeztek meg a Bulgárkertben.

kepfile

     A Csömöri Önkormányzat a rendezvénnyel nem csak a kerékpárversenyzést támogatja, hanem kiemelt célja az is, hogy az egész napos fesztivál a családok számára közös élményt adjon, s ezen keresztül is népszerűsítsék a sportos életmódot, valamint felhívják a figyelmet a települések közötti kerékpáros közlekedés fejlesztésének fontosságára.

HELYSZÍN. A fesztivált a tavalyihoz hasonlóan Csömör egyik legszebb helyén a nagy közösségi múlttal bíró Bulgárkerteben, és az azt övező Kálvária-dombon rendezték meg.
     A Csömör-Cube kerékpáros egyesület tagjai az elmúlt évben folyamatosan fejlesztették a versenypályát, amely idén két új pályaszakasszal, és ugratókkal is kiegészült.
     Három pályaútvonalon: elit felnőtt, junior és amatőr pályákon zajlott a verseny. Az elit pálya 4,7 km hosszú és 170 m szintkülönbséget tartalmazott. Az amatőr pálya nehéz technikai elemeket nélkülözve, tulajdonképpen egy kerülőút pályaszakasz (chicken way) volt, amely ugyan időveszteséggel járt, de biztonságos versenyzést nyújtott az indulók számára.

VERSENY. Az idei mountain bike XCO versenyt hazai és nemzetközi szakszövetségek támogatásával C2 minősítésben rendezték meg. A profi versenyen Kanada, Belgium, Ukrajna, Horvátország, Szlovákia és persze Magyarország képviseltette magát.

BRINGÁS ISTENTISZTELET. A 14 órakor az evangélikus templomkertben rendezték meg a második magyarországi evangélikus bringás istentiszteletet, amely igazán meghitt pillanatokat nyújtott a résztvevők számára.

KÍSÉRŐKEDVEZMÉNYEK. A fesztiválon napközben extrém triál show-k, veterán bringakiállítás, gyermekek számára ügyességi versenyek, kézműves sátor és táncbemutatók, este pedig Hősök koncert és dj-k szórakoztatták a közönséget.
     Közreműködők és támogatók: Csömör Nagyközség Önkormányzata, Magyar Kerékpáros Szövetség, Csömöri Kerékpáros Szakosztály, Cube Shimano, Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft., Levegő Munkacsoport, Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete, Magyar Kerékpárosklub, Petőfi Sándor Művelődési Ház

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. május 11.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez