Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657946
   « Vissza

Rendőrségi hírek

 « Rendőrségi hírek 
2014. augusztus 21.
 

Előre feladta magát

Pszichiátriai esetnek tűnik az a férfi, aki augusztus 11-én sms-ben fenyegette meg a nagynénjét, hogy, ha nem adja vissza neki azt a 20 ezer forintot, amit valamikor tőle kapott, akkor még aznap felgyújtja az autóját. Mielőtt a nagynéni a rendőrséghez fordulhatott volna, a férfi is megtette ezt. Máig nem tudni milyen szándékkal, de a fenyegetését a 107-es központi számon is bejelentette. A rendőrök természetesen nem várták tétlenül, míg beváltja a fenyegetését, hanem a férfit előállították, és önbíráskodás bűntettében indítottak vizsgálatot ellene.

Sashalmon akartak aludni

Az egyik sashalmi panzióban augusztus 16-án nem sokkal éjfél előtt egy pár jelent meg, akik szobát akartak kivenni. A recepciós azonban közölte velük, hogy telt ház miatt nem tud nekik szobát adni. A pár nőtagja ezen alaposan felhúzta magát, előbb ismét követelni kezdte a szobát, majd az újabb elutasítást követően leköpte a recepcióst, a pulton behajolva foglalatostul letépett egy izzót, és még egy széket is behajított volna a pult mögé, ha a vele levő férfi ebben meg nem akadályozza. Időközben a panzió tulajdonosa is a helyszínre ért, aki távozásra szólította fel a párt. Ez pedig a pár férfitagjának a felháborodását váltotta ki, aki kifelé menet szintén leköpte a tulajdonost, és többször leszúrással fenyegette meg őt. A sértettek ezt követően a rendőrségnek is jelentették az esetet, és a járőrök az általuk megadott személyleírás alapján nem sokkal később el is fogták a gyanúsítottakat, akik ellen garázdaság vétségében indítottak vizsgálatot – s egyúttal a szállásproblémáik is megoldódtak átmenetileg...

Lebukott a díler zenész

A Városliget melletti Dürer kertbe tartott éppen az a férfi, akit július 22-én rutinigazoltatás miatt a Dózsa György úton megállítottak a rendőrök. A férfi a rendőrök jelenlétében zavartan viselkedett, ezért a ruházatát és a csomagjait is átvizsgálták. Így bukkantak rá a jelentősebb mennyiségű marihuánára, varázsgombára, extasy tablettákra és az előre elkészített füves cigarettákra. A férfit előállították a zuglói kapitányságon, ahol azt vallotta, hogy a kábítószert saját fogyasztásra tárolta magánál. A nyomozóknak azonban gyanúsnak tűnt az eset, ezért a zenész – a férfiről ugyanis kiderült, hogy az egyik ismert hazai underground zenekar énekese – XI. kerületi lakásán is házkutatást tartottak. Az ingatlanba belépve a férfi önként 100 gramm marihuánát adott át nekik, a rendőrök azonban továbbkutattak, és újabb nagy mennyiségű kábítószert, varázsgombákat, kapszulákat, extasy tablettákat és hasist, illetve azok értékesítésére szolgáló eszközöket, digitális mérlegeket, nejlonzacskókat, füstszűrőket és egyéb eszközöket találtak. A férfi ezt követően már elismerte, hogy az éneklés mellett kábítószer-terjesztéssel is foglalkozik. Július 22-én is ebből a célból ment volna a Dürer kertbe, ahol aznap éppen egy punkfesztivált rendeztek.

Több mint ötezer csalást követtek el

A zuglói rendőröknek közel egyéves munkával egy több mint ötezer csalásból álló bűncselekmény-sorozatot sikerült felderíteniük. A gyanúsítottak azzal hitegették nehéz helyzetbe került áldozataikat, hogy hitelt adnak nekik, valójában azonban egy fogyasztói csoportot működtettek, melybe a tagok befelé sokat, kifelé azonban szinte semmit sem fizettek. A sértettek, akik máshonnan már semmilyen segítségre nem számíthattak, örömmel jelentkeztek a cég hirdetéseire. Még a tetemes regisztrációs díj befizetését is vállalták. A csalást csak akkor észlelték, amikor már hónapok óta hiába vártak a hitelre, és már a céget sem tudták elérni. Az ország minden részéről voltak sértettek, de a zuglói kapitányságon figyeltek fel leghamarabb a problémára. A nyomozók kitartó munkájának pedig meglett az eredménye. Ősszel 19 gyanúsított ellen 3325 rendbeli csalás és 6 uzsora gyanúja miatt indítottak vizsgálatot. A rendőrök azonban sejtették, hogy ezzel még nem zárult le az ügy, ezért tovább folytatták a vizsgálatot. A kitartásuk eredményeképpen új cégekre és új sértettekre bukkantak. A vizsgálatok második szakasza a közelmúltban zárult, melynek eredményeképpen újabb 1684 csalást sikerült feltárniuk, melyek elkövetésével újabb 9 embert gyanúsítottak meg. A 28 embert tehát már több mint ötezer bűncselekmény elkövetésével vádolják. A sértettektől kicsalt összeg pedig meghaladja az egymilliárd forintot.

 

Újabb halálos gázolás
az Imre utcai HÉV-átjárónál

kepfile

Egy középkorú asszony sietett át a gyalogátkelőhelyen az Imre utcai HÉV-átjárónál augusztus 15-én délelőtt. Mikor legutóbb egy fiatal gyereket ütött itt el a HÉV, a korlátokat rendbehozták. Az asszony a korlátok és a jobbról közeledő HÉV szerelvény vezetőjének sípjelzése ellenére a sínekre lépett, és a szerelvény halálra gázolta. A helyszínelés órákon át tartott, ezidő alatt a HÉV-vonalon állt a forgalom, az utasokat pótlóbuszok szállították.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez