Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.05.23. hétfő
Dezs?
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 24103999
   « Vissza

Hujber Ferenc: én egy jó fajtájú csibész vagyok

 « Cikkek és hírek 
2014. október 15.
 

A Színművészeti Egyetem semmit sem ér, a fiatalok nevelése rossz, az emberek nagy része pedig a házasságot is hülyén csinálja. Őszintén bevallotta, hogy a nyitott házasság híve, hamis az érettségije, lopott a diplomamunkája és nem érdekli mások véleménye. A botrányos nyilatkozatairól elhíresült Hujber Ferenccel szoknyapecér fogorvosként A kaktusz virága zenés komédiában már találkozhattak az Erzsébetligeti Színház nézői, most a Figaró házassága főszereplőjeként láthatjuk viszont a 16. kerületi színpadon. A színművésszel készített lapunk villáminterjút.

kepfile

     – Mostanában, mint botrányos megmondóember szerepel a médiában, megosztó személyiségnek tartják. Ez egy rossz skatulya vagy tudatosan alakítja így?
     Ez teljesen tudatos. Egyrészt nem találok semmi rosszat abban, hogy olyan dolgokat mondok ki, amiket más emberek a szőnyeg alá söpörnek. Az embereknek az a legnagyobb bajuk, hogy pörögnek egy mókuskerékben, amiből nem mernek kilépni. Elképesztő sokan jönnek oda hozzám gratulálni, külön kiszól a büfés, odaszól a portás, megszólít a benzinkutas, buszsofőr, de volt már politikus is. Először volt egy kis hírig, hogy jaj istenem elment az eszed, de ezt többnyire azok az emberek mondogatták, akik borzasztóan szeretnének így élni, csak nem mernek. Amúgy tíz évvel korábban is elmondtam már, hogy nincs érettségim, lehet, hogy emiatt érvénytelen a színművészeti diplomám, de akkor még nem voltam ismert, ezért nem érdekelt senkit.
     – Újra elhagyná Magyarországot második gyermeke megszületése után – nyilatkozta több helyen…
     Igen, valóban terveztem ilyet, de ez mégsem mostanában lesz, egyelőre lekötött szerződéseim vannak, de valóban van egy ilyen hosszú távú terv. Szükségem van akár egy egész évre is egyedül, hogy az elmúlt negyven esztendőt helyrerakjam magamban.
     – Ezek szerint elfoglalt. Mennyire élvezi a színjátszást? Mondott olyasmit is, hogy Magyarországon nem akar karriert csinálni.
     Egy szusszanásnyi időm sincs, reggeltől estig próbálok, ennyire leterhelt időszak még sohasem volt az életemben. Most fejeztem be egy darabot, utána kezdek egy másikat, aztán jön egy harmadik. Eléggé be vagyok most fogva, ezen kívül most születik a kislányom, nem sok mindenre lesz időm. Magyarországi karrier? Még milyen karriert csináljak itt? Amit az ember elérhet, én azt már elértem itthon.
     – Melyik válfaját élvezi leginkább a színészi munkának?
     Én maximálisan a filmszínészet felé húzok, de csak azért, mert az számomra sokkal kényelmesebb. Ott egy jelmez, egy karakter, egy hangulat, egy felvétel, egy stílus. A színházba ezzel szemben reggel berohansz, csinálsz két jelenetet valamiből, este egy másik színházba mész, ott játszol, másnap délelőtt újra ez foglalkoztat, feldarabolod az életedet, ezt én nem szeretem.
     – Nem sikerült önt valójában beskatulyázni. Ez is tudatos választás, vagy a véletlenek hozták a sokféle szereplehetőséget?
      Teljesen tudatos. Négy évig a főiskolai osztályomban én voltam az ügyeletes, gonosz, rossz fiú, ezért szerettem volna jófiú lenni. Aztán nagyon rászoktak, hogy az összes filmfelkérés arról szól, hogy ártatlan, naiv srác vagyok. Azt szeretem, ha ezek a dolgok egyensúlyban vannak. Most, ha engem elkezdenek a jófiú kategóriába sorolni, akkor előveszem a baltát...
     – Hogyan került be a Figaró házassága darabba?
     Ez a komédia már létezett Rékasi Károllyal a címszerepben, de le akarták venni, míg egyszer valakinek eszébe jutott, hogy a Hujber zseniális Figaró lehetne, és ezen kapva kapott a producer. Most ezerrel próbálunk, majd a közönség eldönti, hogy hogyan sikerült.
     – Talált-e közös pontot Figaró karakterében?
     Én egy jó fajtájú csibész vagyok, egy olyan csibész, akit az emberek szeretnek, akinek drukkolnak, akire felnéznek. Ilyen modern Robin Hood féle. Én ezeket a karaktereket nagyon szeretem. Én ez vagyok.
     – Egy ilyen könnyedebb vígjáték mennyire nevezhető művészi kihívásnak?
     Ha valami, akkor ez az. Sokkal többre tartom, mint az öncélú művészkedést. Ehhez alázat kell, ehhez kotta kell, ehhez ritmus kell. Ezt nem lehet megcsinálni cseppmentesen, ezt nem lehet úgy csinálni, hogy az ember nem hal bele minden este. Sokkal magasabb szintnek tartom, mint az úgynevezett mélyművészetet.
     – Hogyan ajánlaná a darabot a közönségnek?
     Nézzék meg azért, mert láthatnak benne ármányt és szerelmet, sok mókát, kacagást és mellette még a végén happy and is lesz. Mindenkinek ajánlom, garantáltan jól fognak szórakozni.

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. május 11.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez