Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28754038
   « Vissza

Megjött az 1 Ft-os csekk

 « Portaszolgálat 
2014. november 11.
 

kepfile

     November elején érkezett, és diszkréten bújt meg a többi csekkek között, pedig amint megláttam, rámtört a nosztalgia. Egy forint... Valahol még van egy rakás régi pénzem, de ha jól emlékszem, abban csak kétforintosokat láttam, Vajon hogy fognak majd abból nekem a postán visszaadni.
   El is mentem a Rákosi útra a szentmihályi postára, és kaján képpel átnyújtottam a csekket a postáskisasszonynak, hogy jöttem volna rendezni a cehhet. Érdekes módon nem is lepődött meg különösebben, bár abban egyetértettünk, hogy ez egy nagyon nagy marhaság. De a posta rendszere ezt is tudja kezelni: beteszi a gépbe, az beolvassa, és nyomban le is kerekíti nullára. Ezután én ugye átadok nulla forintot, majd visszakapom a befizetettként könyvelt csekket, és részemről letudtam a dolgot. A rendszer pedig értesíti elektronikus úton a számla kibocsátóját a „befizetésről”, sőt küld is képet a csekkről, hogy legyen mit lekönyvelni. Hogy mindez az egy forintnak hányszorosába kerül, most ne firtassuk, a nulla forint bevétellel elvégezve ugyanezt a számítást máris a végtelennél tartanánk. (És akkor még számba sem vettük a csekk, a kísérőlevél és a postázás költségét...)
     A csekket befizetés nélkül visszakértem, és felhívtam a szolgáltató telefonszámát, ők vajon mit szólnak a dologhoz. Az ügyfélszolgálatos fiatalember először nem is értette, mit kérdezek: Önök szoktak átutalással is fizetni, úgy meg miért jelentene gondot az egy forint átutalása? De mi most csekket kaptunk – vetettem közbe, s akkor végre megértette a problémát.
      Kis időt kért, hogy konzultálhasson a számlázással, majd kb. egy perc után visszatért a vonalba, és elmondta: Uram, nyilván Ön is tudja, hogy nem ezen a csekkbefizetésen fogjuk halálra keresni magunkat. De a kolléganő is azt mondta, a legegyszerűbb, ha befizeti a postán a csekket, ott nem kérnek érte semmit, nekünk viszont rendbe jön a könyvelésünk.
Befejezésül pedig azt is megígérte, hogy szól majd a főnökeinek: kicsit át kellene programozni a náluk lévő számlázórendszert. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez