Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.29. vasárnap
Adél
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26379699
   « Vissza

PC turbósítás SSD-vel

 « Cikkek és hírek 
2014. november 11.
 

kepfile    

Egyre több cég készíttet magának szerverszekrényt, olyat, mint ami Takács Zoltán háta mögött látható. Az övéké amolyan mintadarab is, hisz amellett, hogy kiszolgálja a boltot és a szervizt, a leendő vevők meg is nézhetik. Nem csak a központi gép és a hálózati rendszer kapott benne helyet, hanem egy kommunikácós központ is.

     SSD-t mindenkinek! – ezzel a jelmondattal fogad szokásos lelkesedésével Takács Zoltán, a TZteam vezetője. Mint mondja, ez a kis meghajtó egyenesen csodákat művel a gépekkel – és itt nem csak az újonnan összerakott számítógépekre kell gondolni, hanem a hozzájuk javításra, felgyorsításra bevitt régi számítógépekre is.
    Az SSD megnevezés szilárdtest-meghajtót jelent, és már évek óta ismert ez a technológia, csak korábban rendkívül drága volt. Mostanában viszont egy 120 Gigás SSD húszezer forint körüli áron megkapható. Nagyjából ugyanazt csinálja, mint a winchester, azzal a különbséggel, hogy az SSD-ben nincs egyetlen mozgó alkatrész sem, az adatok a szilárdtest memóriában foglalnak helyet, s a winchesterhez képest több százszoros sebességgel lehet azokat előcsalogatni.
     A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha a felhasználó bekapcsol egy öregebb gépet, nyugodtan elmehet kávézni, mire a gép úgymond feláll, tehát betöltődik az operációs rendszer. Egy SSD-vel felturbózott gépnél ez egy rágyújtásnyi időre rövidül, s az első slukk után már ott toporog a monitoron a böngésző, mondván: Mit kívánsz, kisgazdám? Ez nyilván csak egy jól karbantartott számítógépnél működik...
    Az SSD kiváltja a memóriát is, tekintettel arra, hogy a meghajtón a rendszer virtuális RAM-ot képez, és ez lehetővé teszi több program egyidejű futtatását. Az új számítógépeknél a szilárdtest memória már alapfelszerelésnek számít, s több különféle méretben is rendelkezésre áll. Aki sok-sok programot akar telepíteni, 250 Gigabájtos méretben is kaphat SSD-t a gépébe, illetve van 500 Gb-os SSD is, nyilván sokkal drágábban. Az átlagos felhasználónak a legkisebb SSD is bőven elegendő, csodát tesz a gépével, ráadásul a TZteam szervizében rátükrözik a régi gép tartalmát, mindent ugyanott megtalál, csak a gép sebessége nő meg iszonyatosan.

TZteam Számítástechnikai Szaküzlet, Szerviz és Webáruház
1161 Bp. Rákóczi út 48. • Tel/fax: 406-4444, 30/989-2093
E-mail: sales@tzteam.hu • Web.: www.tzteam.hu • H-P 9-18, Szo 9-13-ig

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez