Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.29. vasárnap
Adél
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26379573
   « Vissza

Adventváró programok Csömörön

 « Cikkek és hírek 
2014. december 9.
 

Az adventi időszakban hétről-hétre ünnepi programok várják a Csömörön élőket, illetve a nagyközségbe látogatókat. Az ünnepváró alkalmakon a Petőfi Sándor Művelődési Ház színes kínálata mellett évek óta számos helyi civil közösség és kulturális csoport is fellép, illetve szervez maga is programokat.

    Vasárnaponként 16 órakor a könyvtár előtt a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében tartanak adventi gyertyagyújtást, melyen a helyi kórusok ünnepi énekével, kaláccsal és teával, forralt borral is kedveskednek a közönségnek.

kepfile

     A gyertyagyújtások előtt a könyvtárral szemben lévő művelődési házban adventi kézműves foglalkozásokat tartanak, ahol kopogtatókat, koszorúkat és karácsonyi díszeket készíthetnek a gyerekek és szüleik.

kepfile

     December 13-án a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében hagyományos disznóvágáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol a hurka és kolbásztöltés fortélyainak elsajátítása mellett a helyben készült finomságokat meg is kóstolhatják az érdeklődők.

kepfile

    A művelődési ház és a Családsegítő Közalapítvány szervezésében megrendezett Szeretet­ünnepen az idősebb generációnak kedveskednek zenés-táncos műsorral a csömöri általános iskolások, néptánccsoportok és népdalkörök.
    A csömöri római katolikus templomban az időszakban több adventi hangversenyt is tartanak a zeneiskola, illetve a Vox Animi Vegyeskar fellépésében.

kepfile

    Csömör már évek óta „saját” színházzal is rendelkezik, az Éless-Szín társulata december 19-én karácsonyi gálaestre várja a közönséget.
     Advent utolsó hétvégéjén, december 20-án rendezik a hagyományos „Mindenki karácsonya” programsorozatot, mely idén a termelői és bolhapiaccal kezdődik melyet a csömöri alkotóművészek bolhapiaca kísér, ahol a helyi alkotók egyedi, kézzel készült ajándéktárgyait vásárolhatja meg a közönség. Délutántól a Hősök terén a helyi civil csoportok látják vendégül a látogatókat, 17 órától pedig a művelődési házban a helyi kulturális csoportok fellépését tekinthetik meg az érdeklődők.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez