Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.28. szombat
Károly, Karola
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26372794
   « Vissza

Adventtől Valentin napig a Verandában...

 « Cikkek és hírek 
2015. január 21.
 

kepfile

     Igaz a tél nem nagyon érkezik meg kis országunkba, a karácsony mégis eljött. Az adventi készülődés egyik legkedvesebb emléke, hogy üzletünk egy hagyományos kenyérsütő versenynek adott helyet. Pék diákok számára kiírásra került két kategóriában egy hagyományos kenyérsütő verseny. Az egyszerű fehér kenyér mellett egy szabadon választott kenyér különlegességet varázsolhattak az asztalunkra. A megmérettetés különlegessége, hogy fa tüzelésű hagyományos kemencével dolgozott minden csapat, melynek használatát az iskola padjaiban már nem tanítják – de a „kemencemániások” gondoskodtak a szakszerű gyors képzésről is egyúttal .
      Pezsgés volt egész nap – várakozással teli. Vendégeink között volt Molnár Csaba látássérült zongorista és három, szintén látássérült gyermek a vakok intézetéből. Ők is bevonásra kerültek a dagasztás műveletébe kifinomult kezükkel és végén a zsűrizésbe is. Megható élmény volt számunkra, amikor az egyik látássérült fiú azt mondta hogy „milyen szép itt minden”.
     A versenyt a budapesti Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari (KIVI) Szakközépiskola tanulói nyerték, az általuk készített köménymagos kenyérrel, de többek között látható volt az erdélyi, úgynevezett vert kenyér elkészítésének teljes folyamata is, második helyezéssel. Volt több féle „magvazású” tönköly kenyér és sörélesztős kenyér is a palettán. Reméljük, hogy hagyományteremtő rendezvény volt ez a Verandában .

      Kóstolóval, gesztenye sütéssel pörgettük fel a kerületi lakosok első adventi szombatjait. Örültünk,hogy hozzánk hasonlóan sokan gondolták úgy hogy ajándékként nem csak a hagyományos, megszokott dolgokat lehet adni, hanem olyan élményeket, különlegességeket, melyet a magyarországi termelők készítenek. Gyönyörű ajándék költemények készülhettetek a kreatív tulajdonosok nagy örömére :-).

kepfile

      Újévi céljaink között szerepel, hogy aktívabban kommunikáljunk a facebook oldalunkon (termékajánlók, akciók, rendezvényeink meghirdetése és azokról beszámolók), weboldalunkat (verandadelikat.hu) tartalommal töltsük fel. Emellett a legfontosabb, hogy vevőink az igényeiknek megfelelő termékeket megtalálják nálunk, és folyamatosan újdonságokkal tudjunk szolgálni.
      Hamarosan új süteményes pult érkezik, ahol a paleo elvek szerint táplálkozók és a különböző ételallergiában, betegségben szenvedő vagy éppen egészségesen táplálkozó vevőink a jelenleginél sokkal szélesebb választékot találják meg.

    Már készülünk a Valentin napra – a nálunk vásárolható ajándékokkal kedvesüket, szeretteiket apró finomságokkal kápráztathatják majd el vevőink. Kissé még távoli, de májusban leszünk 1 évesek, ezt törzsvendégeinkkel együtt szeretnénk megünnepelni. Tele vagyunk tervekkel, folyamatosan nyitottak vagyunk az újdonságokra, különlegességekre, továbbra is ínyencségekkel szeretnénk megnyerni régi és új vevőinket.

kepfile

Veranda Delikát • 1165 Bp. Újszász út 43. (A Jókai útnál) Az üzlet előtt jó parkolási lehetőség! Nyitva: H-P 6-19, Szo: 7-13 óráig • Előrendelés: 06-1-501-5726 Facebook: VerandaDelikat

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez