Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.29. vasárnap
Adél
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26379658
   « Vissza

Kertvárosi Tellabor

 « Cikkek és hírek 
2015. január 21.
 

kepfile

     Végy egy nagy adag tehetséget, mellé némi kreativitást, egy kis szervezőkészséget és egy nagy adag elhívatottságot, és máris kész a produktum. Persze, a képlet azért nem ennyire egyszerű, ahhoz, hogy a tervezett táncprodukció – mert hogy arról beszélünk – színpadképes legyen, még nagyon sok munkára van szükség. A Kulcsár Noémi Tellabor azonban mégiscsak így épül fel.
    – A koreográfiáink a kortárs baletten alapulnak, ám kétségtelenül szeretünk a műfajon belül kísérletezni – magyarázta meg a Tellabor nevet a Sashalmon élő Kulcsár Noémi. – Ma még jóval kevesebben ismerik a kortárs táncművészetet, mint amennyit megérdemelne, pedig ez egy nagyon fejlődő, és emiatt nagyon izgalmas műfaj, mely a benne élőnek és a kívül állóknak is egyaránt érdekes lehet.
     Kulcsár Noémi pedig nyakig benne él a műfajban. A nyíregyházi születésű hölgy a Győri Balettnél nevelkedett, majd a budapesti Táncművészeti Főiskolán diplomázott, hogy aztán a tudását éveken át külföldön, elsősorban Németországban és Svájcban gyarapítsa. Hazatérése után szabadúszó táncművész lett. A párjával, Csere Zoltánnal is a közös rajongás hozta őt össze.
    – A párom tősgyőkeres kertvárosi, így egyértelmű volt a számunkra, hogy itt telepedjünk le.
     Kulcsár Noémi időközben felhagyott a tánccal, és főleg a koreográfiákra (illetve a tanításra) fókuszált. Eleinte csak besegített a tapasztaltabb kollégáknak, majd egyre több önálló munkát kapott. A tehetsége pedig annyira kibontakozott, hogy ma már a három legnagyobb koreográfus – Bozsik Yvette, Duda Éva és Kulcsár Noémi – közt tartják őt számon. A sashalmi koreográfusnak számos futó darabját – A vágy villamosát, a Mesét, A tenort – láthatja most is a műfajt szerető közönség, míg a legújabb előadását, a Macbeth-et március 6-án mutatják majd be a MOM Kulturális Központban. Ez utóbbi darabban Macbeth szerepét a férj, Csere Zoltán alakítja majd.

kepfile

     – Állandó társulatom még nincsen – mondta Kulcsár Noémi –, a táncosokkal egy-egy produkcióra szerződünk. Kivétel persze Zoli, akivel érthető módon együtt dolgozunk. Ugyanakkor előbb-utóbb szükség lesz egy állandó csapatra, illetve egy állandó otthonra is. Ez utóbbi pedig akár a Kertvárosban is lehetne.

     Az biztos, hogy nem sok városrész büszkélkedhet saját kortárs balettegyüttessel, ám éppen az a kevés példa bizonyítja – Győré, Szegedé vagy Miskolcé –, hogy egy ilyen együttesnek mekkora reklámértéke van.
                                                                                                                   
      Riersch Tamás

kepfile


    

     

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez