Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663208
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2015. március 19.
 

XIV. kerület

Zárlat

Február 11-én délután a Nagy Lajos király útján, egy földszinti lakás hálószobájában füstölgött az elektromos vezeték, ami a tűzoltók kiérkezéséig magától megszűnt. Az ELMŰ a lakóházat lekapcsolta a hálózatról.

Szeméttüzek

Az Ajtósi Dürer soron kigyulladt egy 1100 literes fémkonténerben a szemét, amit egy D-sugárral oltottak el február 13-án. Másnap kora délután szemétdomb égett a Szentmihályi úton.
Február 19-én reggel kiégett a buszmegálló szemetese a Nagy Lajos király útja és Jeszenák János utca sarkán.
Március 3-án éjjel 120 literes zöld kukát oltottak el az Ond vezér parkban.
Március 6-án hajnalban a Csertő utca 12. alatti társasház előtt a kukák mellé pakolt dobozok égtek, amit a lakók részben eloltottak. A tűzoltók 1 darab D-sugárral dolgoztak, négy 240 literes kuka és egy parkoló autó is károsodott.

Lakásfeltörés, betegmentés

Egy Tihany utcai, földszinti lakás járóképtelen, idős lakója nem tudott ajtót nyitni. A raj – rendőrök jelenlétében – erővel hatolt be február 15-én.
Február 16-án a Félhold utcában egy második emeleti lakást nyitott fel a raj a tulajdonos és a rendőrség hívására.
Az ablakon át behatolva nyitottak fel a tűzoltók egy földszinti lakást február 18-án este.
Március 10-én kora reggel a bejárati ajtó feletti üveg betörése után ment be a raj egy Kacsóh Pongrác úti lakásba, a lakót lábtöréssel a Baleseti Intézetbe vitte a mentő.

Odvas fa

A Kerepesi út 54-nél száraz facsonk égett, füstölt február 15-én reggel, a tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval végezték az oltást.

Közlekedési mentések

Nem sérült meg senki február 18-án este a Vezér út és Füredi út találkozásánál, ahol VW Polo és Ford SMAX típusú személygépkocsik ütköztek; egy közlekedési oszlop kidőlt. A raj áramtalanított, majd megszüntette a forgalmi akadályt.
Február 23-án délután négy személyautó koccant a Kacsóh Pongrác úti felüljárón. Sérülés nem volt, a raj a rendőrség kiérkezéséig biztosította a helyszínt.
Március 5-én délután az Amerikai úton teljes terjedelmében égett egy Fiat Punto. A tűz átterjedt egy kukára, a közelben álló Skoda Fabia hátsó lámpái, rendszámtáblája megolvadt, csomagtartóján a hőtől felhólyagosodott a festék.
Március 6-án 18 óra után villanyoszlopnak hajtott egy autó a Stefánia úton. Egy sérültet a mentő kórházba szállított, a raj a kiömlő olajat homokkal felitatta.

Meglazult borítás

Február 27-én 4 óra 12 perckor riasztották a rajt az Erzsébet királyné útja 151-hez, mert a négyemeletes lakóépületen a harmadik emelet magasságában meglazult és lehullott a műkőborítás. A lógó részeket lebontották.

CO-gáz

Bejelzett a CO-jelző február 28-án délután egy Csantavér utcai lakásban, a gázt a raj műszerei is kimutatták. Két gyereket enyhe mérgezéssel vittek kórházba.

Fennakadt macska

Kihúzós létra segítségével mentettek le egy macskát március 6-án a Kós Károly sétányon, mert az állat hat méter magasságban faágakba gabalyodott.

Magasfeszültség

Március 7-én délután a Szuglói Körvasútsor 8-18-nál, a MÁV területén magasfeszültségű vezeték szikrája meggyújtott egy fát. A raj kiérkezése előtt a tűz elaludt.

Szándékos megtévesztő bejelentések

Szabálysértést eddig az követett el, aki a hatóságnál vagy közfeladatot ellátó szervnél veszélyhelyzetről valótlan bejelentést tett, és ez alapján a közfeladatot ellátó szerv valós ok nélkül a helyszínre vonult. A szabálysértési törvény szeptember 1-től megváltozott, a módosítás hatályba lépése után az is szabálysértésnek minősül, ha valaki indokolatlanul felhívja a segélyhívó számot. Mindkét szabálysértés pénzbírsággal sújtható, amelynek összege ötezertől akár százötvenezer forintig is terjedhet, sőt a valótlan bejelentést a bíróság elzárással is büntetheti.

XVI. kerület

Szeméttűz

Kiégett a buszmegálló szemétgyűjtője február 15-én éjjel a Csömöri út 109-nél.

Égő aljnövényzet

Február 19-én délután oltották el a Pesti határút és Pilisi út közötti, 2000 négyzetméteren égő magas füvet, elszórt szemetet.

Kidőlt fa

A Szárnyaskerék úton – a volt cinkotai strandnál – használaton kívüli villanyvezetékre, járdára dőlt fát fűrészeltek szét március 3-án délelőtt.

Gázmérgezés

Egy Szent Imre utcai házban a gázkészülék hibája miatt szénmonoxid keletkezett március 7-én, amit a tűzoltók műszere is kimutatott. Három személy kórházba került gázmérgezéssel.

Kigyulladt konyha

Március 10-én délután tűz ütött ki egy Avarszállás utcai ház amerikai konyhájában. Károsodott a szekrény, gáztűzhely, konyhagépek, a ház belső falai bekormozódtak, sérülés nem történt. A tűzoltókat 18 óra 18 perckor hívták ki.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez