Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28754248
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2015. április 18.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

Március 23-án délelőtt a mentők hívására vonult ki a raj egy Erzsébet királyné úti, első emeleti bezárt lakáshoz, bent az elhunyt lakót találták.
Március 29-én rendőrségi kérésre törtek fel egy Várna utcai lakást, másnap éjfél után pedig egy Egressy úti, harmadik emeleti lakást.
A Gvadányi úton az idős lakó nem tudta beengedni a mentőket, az ajtót a tűzoltók törték fel március 30-án délelőtt.
Elhunyt az idős lakója egy Sárrét parki, hetedik emeleti lakásnak. Március 31-én a raj kihúzós létrával, az erkélyen át hatolt be a rendőrség kérésére.
Április 2-án kora reggel egy Szatmár utcai, első emeleti lakás zavart tudatú lakója segítségért kiáltozott. A raj behatolt, az illetőt a mentő a Nyírő Gyula kórház pszichiátriai osztályára szállította.
Április 3-án a Columbus utcában a földszinti lakó nem tudta beengedni a mentőket, a raj nyitotta fel az ajtót.
Április 5-én este idős személy nem adott életjelet magáról, a második emeleti lakásba kihúzós létrával az erkélyen át ment be a raj.

Szeméttüzek

A Teleki Blanka utcai MÁV-telephelyen összehordott, égő szemetet oltottak március 12-én délután.
Március 21-én kora reggel az Ötvenes utca végén álló szelektív hulladéksziget négy tartálya teljesen kiégett, az oltás egy D-sugárral történt.
Április 3-án délután a Bosnyák tér elején kigyulladt a buszmegálló szemetese, amit a járókelők oltottak el. Másnap délelőtt a Cserei utca 15. alatti üres telken lángolt a szemétdomb, éjjel pedig a Rákosfalva utcában égett ki három szelektív hulladékgyűjtő tartály.
Április 6-án kora délután a Hungária körút és Thököly út sarkán a buszmegálló égő kukáját a rendőrjárőr oltotta el.

Fakárok

Március 19-én a Pillangó utca 16. előtt egy korhadt fa leszakadó ága az úton közlekedő kamionra zuhant, ami megsérült.
Úttestre dőlt egy fa a Fráter György utca 16. előtt április 2-án éjjel.
Szintén április 2-án az Ond vezér útja 13-nál egy vészesen megdőlt fát fűrészeltek szét a tűzoltók.
Április 3-án délelőtt az Adria sétányon egy nyolcméteres, gyökerestől a járdára dőlt fát távolítottak el.
Április 5-én a Zászlós utca 60-nál drótkerítésre dőlt egy fa.

Közlekedési mentések

A Fogarasi út 232. előtt rosszul lett egy busz vezetője március 19-én 18 óra után. A mentők a tűzoltók segítségét kérték a sérült kiemeléséhez.
Március 21-én 10 óra körül BMW, Opel Corsa, VW típusú személyautók karamboloztak a Thököly út és Gyertyán utca sarkánál. Az autók összetörtek, a Corsa sofőrjét a Baleseti kórházba vitte a mentő. A raj a forgalmi akadályt megszüntette.
Április 2-án reggel a Podmaniczky utca és Dózsa György út sarkán útpadkának, közlekedési táblának hajtva felborult egy Suzuki Swift, vezetője kórházba került. A raj a közlekedési akadályt kézi erővel szüntette meg.

CO-gáz

Március 18-án este egy Ajtósi Dürer sori, harmadik emeleti lakásban két személy rosszullétre panaszkodott, a kiérkezett tűzoltók magas CO-szintet mértek. A Gázművek elzárta a gázkészüléket, a lakást kiszellőztették. A két személyt gázmérgezés gyanújával az Erzsébet kórház toxikológiai osztályára vitte a mentő.
Március 22-én délelőtt egy Szederkény utcai társasház több szintjén bejelzett a CO-jelző, a műszerek nagymennyiségű gázt mutattak ki. Személyi sérülés nem történt.

Erős szél

Április 3-án 9 órakor jött a riasztás, mert a Mogyoródi úti OKF területén lévő épületen, az ötödik emelet magasságában vészesen lógtak a bádoglemezek kb. 3 négyzetméternyi területen. A viharos szél miatt a raj tűzoltó-technikával nem tudta a lógó részeket eltávolítani, így a helyszínt körbekordonozták, és átadták az üzemeltetőnek.
Ez időben a Cinkotai út 58. alatti háromemeletes társasház kéményén felszakadt bádogot sikerült eltávolítani.

XVI. kerület

Hulló stukkó

A Rákosi út 91.alatti családi ház külső homlokzatáról gipsz-stukkók és vakolat potyogott veszélyeztetve a gyalogosokat. A raj március 11-én a vészhelyzetet megszüntette.

Lakásfelnyitás

Március 12-én délelőtt idős ember kért segítséget Budapesti úti családi házából. A tűzoltók károkozás nélkül hatoltak be, a sérültet elvitte a mentő.
Április 1-én egy Géza utcai családi házhoz szólt a riasztás, mivel lakója nem adott életjelet magáról. A rendőrség jelenlétében a raj levágta a kertkapun lévő biciklizárat és feltörte a bejárati ajtót. A házban holtan találták az illetőt.
Április 2-án egy Futórózsa utcai lakást az ablakon át behatolva nyitottak fel a tulajdonos kérésére.

Háztüzek

Március 15-én este meggyulladt a tetőzet egy Őrvezető utcai házban. A tűz a használatban lévő saválló acélkémény mellett keletkezhetett és több irányban terjedt. A tulajdonos megkezdte az oltást, amit a raj fejezett be. Károsodtak a gerendák, tetőlécek, az oltóvíztől beázott a födém, senki nem sérült meg.
Március 18-án egy 20-25 négyzetméteres hétvégi ház semmisült meg a tűzben a Magtár utcában.

Szeméttűz

A Kámfor utca 26. alatti elhagyatott 150 négyzetméteres raktárépületben meggyulladt műanyaghulladékot március 17-én a déli órákban két C-sugárral oltották el a tűzoltók.

Fakárok

Április 1-én a Csöbör utca 18. előtt tízméteres, az úttestre dőlt diófát távolított el a raj. Anap az Állomás utcába vonultak a tűzoltók, ahol egy családi ház udvarán álló 30 méteres fa egyik letört ága 15 méter magasságban fennakadt a villanyvezetéken. Az Elmű áramtalanított, a raj XIV/létra segítségével a vészhelyzetet megszüntette.

Árokba hajtott

A Szlovák út és Alsómalom utca kereszteződésénél április 2-án késő este egy Toyota személygépkocsi árokba hajtva, fának ütközve állt meg, károsodott egy kapcsolószekrény is. A vezetőt a tűzoltók kiérkezése előtt kórházba vitte a mentő.

Vihar

Április 3-án egy Újszász utcai négyemeletes lakóház tetején meglazította a cserepeket a szél. A veszélyt jelentő részeket a raj XIV/létra használatával távolította el.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez