Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.28. szombat
Károly, Karola
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26372924
   « Vissza

A Csücsök-Szakoly utcával indult az útépítési szezon

 « Cikkek és hírek 
2015. május 15.
 

Az épülő Csücsök utca torkolatában tartott sajtótájékoztatót Kovács Péter polgármester és Szász József alpolgármester, egyben cinkotai képviselő az idei útépítési szezon nyitányaként az útépítési tervekről. A polgármesteri programban 2019-ig 40 út-útszakasz megépítése szerepel, s hogy ezt a sort a Csücsök-Szakoly utcával kezdik, akár jelképes is lehet, hiszen az itt lakók mintegy 20 éve várnak az út megépítésére.

kepfile

Kovács Péter polgármester és Szász József alpolgármester útépítési tájékoztatója az épülő Csücsök utcánál

      Az idén 11 utcát aszfaltoznak le a XVI. kerületben, ami 2316 méternyi utat jelent 280 millió forint összértékben – mondta a polgármester, aki szerint megint az lesz, mint korábban, vagyis egy kicsit túlteljesítik az elvárásokat és nem állnak meg 11-nél. Kovács Péter azt is hangsúlyozta, hogy továbbra is minden utat magyar vállalkozó épít. 

     A sajtótájékoztatón jelenlévő Szász József alpolgármester, aki egyben Cinkota önkormányzati képviselője, a Csücsök utcával kapcsolatban – ami tréfásan szólva a szíve csücske – közölt egy érdekességet is: a Csücsök utcai a legrégebben beadott igénylés, ami még nem valósult meg. Közel 20 éve beadták az igénylést a lakók és mindig előjött valami, ami miatt nem lehetett megépíteni. Hol a Főváros kapta meg a csatornaépítés jogát (ami azt jelenti, hogy a kerület nem építhetett csatornát – a Főváros pedig azért nem épített, mert nem volt rá pénze, csak joga), hol a kiírás változott meg, pedig már megvoltak a tervek.
     – Gyakorlatilag most tavasszal, ennek a 20 éves történetnek érünk a végére azzal, hogy végre pormentes, csatornával ellátott, közműves utcában lakhatnak a lakók. Igazából ez – jó értelemben – a vég kezdete – viccelődött a cinkotai képviselő, aki megígérte, hogy jövőre az összes olyan utca aszfalt burkolatot kap Cinkotán, ami összközműves és a lakók szándéka is az, hogy elkészüljön.
     De a beruházás ezzel nem áll le, mert szintén ennek a rendszernek a tagja a Bény utca, ahol még van egy kis vízbevezetési adóssága az önkormányzatnak, amit szintén a közeljövőben rendeznek és onnantól kezdve lehet majd lemenni egészen a Zúgó-patak menti kerékpáros pihenőig. Tehát kerékpárral is meg lehet majd közelíteni közvetlenül erről a részéről Cinkotának a kerékpárutat – vázolta a fejlesztéseket Szász úr. A polgármester azért óvatosságra intett az ígéretekkel, még kért egy kis türelmet, mert Cinkotán van még bőven földút, de szerinte 2019-re megpróbálnak minden megalapozott igényt kielégíteni.

A 2015-19-es ciklusban aszfalt burkolatot kapó, illetve felújításra kerülő utak: Csücsök utca, Vidámvásár és Szakoly utca közötti szakasz, Szakoly utca, Simongát utca és Bény utca közötti szakasz; a Rozsos utca Csömöri út és Baross utca közötti szakasza; Temető utca, Szlovák út, Zsák utca között; a Gusztáv utca Szlovák és Istráng utca közötti szakasza; Szilágyi Mihály utca Jókai út és a Zsélyi Aladár utca közötti szakasza; Nebáncsvirág utca, Bökényföldi út, Csenkesz utca között; Szent Imre utca a Sarkad utca és Szilas patak között; Kassai utca a Sarkad utca és Szilas patak között; Bártfa utca a Szlovák út és Zsák utca között; Thali Kálmán utca a Futórózsa utca és Szabadság út közötti szakasz; Négylovas utca, Batthyány Ilona és a Georgina utca közötti szakasz. A Hősök tere, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola körüli utak és járdák díszburkolatot kapnak. Az erre az évre tervezett útépítések már elindultak a Temető utcával, Gusztáv utcával,illetve a Csücsök és a Szakoly utcákkal. 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez