Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28768105
   « Vissza

Nem tetszik – lefestik!

 « Cikkek és hírek 
2015. július 17.
 

kepfile

Az árpádföldi út menti HÉV állomás várófülkéjét valaki összefirkálta – tán nagyon sokat kellett várni a szerelvényre, s az illető kívánt valami finomat a közlekedési cégnek. Június 27-én reggel egy festőbrigád jelent meg a várónál, s szépen újrafestették az egész fülkét. Ebből a környékbeliekben az a következtetés adódott, hogy festetni nem is olyan nehéz. Ott van például Piroska kapuja, ami eléggé romos állapotban van. Ráírunk valami malacságot a BKV-nak címezve és kitesszük a megállóba – s csak akkor visszük vissza Piroskához, ha már megszáradt rajta a festés.

                                          Új forgalmi rend két mátyásföldi utcában

     A Zsélyi Aladár és a Pilóta utca sok éve egyirányú lett, majd amikor a buszjáratokat elterelték onnan, a BKK is felocsúdott, és most megváltoztatta a forgalmi rendet: mindkét utcát kétirányúvá tették, leszámítva a Veres Péter úthoz csatlakozó rövid szakaszt. Csesznegi József mátyásföldi lakos nyomban keresni kezdte a művelet elkövetőjét, s midőn megtalálta, hosszabb levélben számolt be nekik az intézkedés hatásáról:
     Ma kezembe került a XVI. kerületi Újság július 1-i száma, amiből kiderült, hogy Önök vizsgálták felül a kerület forgalmi rendjét, s több mint tíz évvel a buszjáratok megszűnése után jobbnak találták a most kialakított forgalmi rendet.
     A cikkben ismertetett indok és megoldás az itt lakók számára furcsa és nehezen elfogadható. Hevenyészett közvélemény kutatásunk szerint kisebb a helyeslők és nagyobb az ellenzők aránya. Két nyugodt forgalmú, csendes kertvárosi utcából sikerült balesetveszélyes kereszteződésekkel teli utcákat varázsolni. A járdamenti parkolás miatt keskeny a szabad forgalmi sáv a kétirányú forgalomnak, a szemben haladó járművek manőverezés közben gyakran túllépik a megengedett sebességet.
     Ráadásul egyik utca sem használható teljes hosszában, két irányban, a két főútvonal között, hiszen a Veres Péter út és a Mészáros József utca között maradt az eddigi forgalmi rend.
     Tehát véleményünk szerint egy előzetes közvélemény kutatással sok munkát és nagy költséget lehetett volna megtakarítani az évtizedek óta megszokott forgalmi rend változatlanul hagyásával.



 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez