Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.28. szombat
Károly, Karola
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26372970
   « Vissza

Igazgatási szünet és felújítás

 « Cikkek és hírek 
2015. július 17.
 

Költözik a hivatal

kepfile

     A múlt évben gyönyörűen fel lett újítva a házasságkötő terem, s ennek mintegy folytatásaként lesz felújítva a XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal teljes épülete. Mint Baranyai Zsolt műszaki ügyosztályvezető elmondta, felújításra kerül az épület teljes erősáramú és gyengeáramú hálózata, beleértve ebbe nem csak a számítógépes hálózatokat, hanem a riasztót és a tűzjelzőt is. A kábeleket a falba vésett csatornákon vezetik, megfelelve bármilyen bútorozási igénynek, s ezáltal megszűnik a rengeteg falon kívüli kábelcsatorna, ami jelenleg erősen csúfítja az irodákat.

kepfile

     A hivatal épülete jelentősen ki van téve a napsütésnek, s jelenleg a túlmelegedés ellen nincs védelem. A felújítás során a tetőtérbe bekerül egy hűtőegység, amely képes lesz az épületbe bekerülő napenergia kompenzálására. A hűtőegység gerincvezetékei a folyosókon mennek, s minden irodában saját hűtőegység kerül, amelyen beszabályozható lesz a hűtés mértéke. Hogy takarékoskodjanak a villamos energiával, a hivatal napsütötte oldalán az ablakok rolettákat kapnak, amivel kint tartható a napsütés melegének jelentős része.
     Néhány irodában rossz állapotú a padlóburkolat, ezek cserélve lesznek, a többit felcsiszolják és lakkozzák. Néhány kisebb alapterület-módosításra is sor kerül, illetve a második emeleten kialakítanak egy teakonyhát, mert a dolgozók itt jelenleg a vécé mosdójában mosogatják el az edényeiket. A legrosszabb állapotú bútorokat lecserélik, illetve a meglévőket úgy válogatják össze, hogy egységesebb legyen az irodák megjelenése. A folyosókon is új váró és ülőfelületek lesznek – megszüntetve ezzel a jelenlegi esetleges állapotokat. Az épület új falburkolatot, álmennyezetet és világítást kap, ami kissé hasonlít a házasságkötő tereméhez, és a gravírozott táblák helyett cserélhető információs rendszer kerül kialakításra, ami egyszerűen képes követni a szobákban dolgozók esetleges változását.
     Az ütemezés szerint a munkálatok a földszinten és az első emeleten kezdődnek meg az igazgatási szünettel egyidőben (július 20-án), és ezzel a résszel augusztus végére végezni kell, mert szeptemberben beindul a jelentős ügyfélforgalom. Szep­tem­ber elején indul a második emelet felújítása, ami a hónap végére be is fejeződik.
     A munkaszervezés nem egyszerű, de szerencsére ott a házasságkötő terem, és az egyéb hivatali épületek is rendelkezésre állnak. Az igazgatási szünet július 20-tól augusztus 9-ig tart, a kivitelezőnek ekkor kell a munkák legnagyobb részét elvégezni. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez