Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.31. kedd
Marcella
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26394139
   « Vissza

Jaj, de élvezzük mi a strandot!

 « Cikkek és hírek 
2015. augusztus 25.
 

kepfile

     A közelmúlt időjárását látva érthető módon elégedettek lehetnek a kertvárosi uszodák dolgozói, ebben a nagy hőségben ugyanis sokan vágynak a vízre és a lubickolásra. Ezt pedig néhány éve már a kerületben is megtehetik. Rátonyi Gábor uszodaigazgatótól megtudtuk, az idei nyár már most felülmúlja a tavalyit, azaz jóval többen veszik igénybe a mátyásföldi strand szolgáltatásait, mint egy évvel ezelőtt. A helyi strand a földrajzi közelség mellett azért is vonzó lehet, hogy a belépővel a szomszédos uszoda szolgáltatásait is igénybe lehet venni, amihez csupán egy úszósapkára van szükség. Ezzel a lehetőséggel egyébként sokan élnek is. 

    A három éve átadott strand legerősebb nyara a két évvel ezelőtti volt, amikor is több mint 28 ezer embert fogadott a létesítmény. Az eddigi adatok alapján időarányosan még mindig a két évvel ezelőtti nyár a jobb, ám, ha augusztus végéig kitartana a kánikula, akkor elképzelhető, hogy a korábbi rekord is megdőlhet majd.
    Nagjából itt tartottukn cikkünk megírásával, amikor megszakadt a hőség, és az augusztus 20-i hét elején hatalmas zápor szakadt a környékre. Ennek az volt a különlegessége, hogy egy kiadósat esett, majd midőn az ember gondolta volna, hogy itt a vége, akkor az eső újra rákezdte, és kiadós intenzitással próbálta korábbi önmagát is felülmúlni.
    Bár mostanában vannak esők, melyek csak a XVI. kerületet érintik (és a július 8-i vihar is itt tombolt a legerősebben a városban), ez a felhőszakadás igazságosan elmosott mindent Budapesten. A XVI. kerületben viszont, mint az másnapra kiderült, semmi komolyabb kárt nem okozott, tán csak néhány pince kapta meg a szokásos áldást. Fenti képünk a Rákosi út és a János utca sarkán készült, ahol a kiépített vízelvezetés nem bírta már a vizet befogadni, és kisebb tenger lett itt – úgy mint egykor régen, míg meg nem épült a csapadékcsatorna. Azért jó egy kicsit nosztalgiázni...

kepfile

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez