Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774038
   « Vissza

Kerepesi bűnesetek

 « Rendőrségi hírek 
2015. augusztus 25.
 

Augusztus elején a rendőrség sikeresen elfogta azt a 23 éves kerepesi férfit, akit szexuális erőszakkal és lopással gyanúsítanak. A gödöllői rendőrség indítványára a férfi előzetes letartóztatásba került, s egyúttal be is ismerte mindazt, amivel gyanúsítják.

     A rendőrség szerint az első eset 2012. július 22-én hajnalban történt. Az ablak megrongálásával bejutott egy 62 éves kerepesi nő házába, és elvitt különféle használati tárgyakat. Szeptember 1-jén hajnalban a nyitott ajtón keresztül ismét visszament a házba, és megpróbált közösülni az alvó asszonnyal. Harmadszor közel egy évvel később jelent meg: 2013. augusztus 4-én hajnali 4 óra körül az ablakon bejutott a nőhöz, dulakodni kezdett vele, lefogta, majd egy (bővebben nem részletezett) szexuális cselekmény végrehajtásra kényszerítette.
   A nyomozás alatt kiderült, hogy S. Szilárdnak nem ő volt az egyetlen áldozata: 2014. február 2-án, 2014. augusztus 10-én, illetve 2015. július 26-án három másik kerepesi nő házába is bejutott, és őket is szexre akarta kényszeríteni. Mindig hajnalban támadt, a nyitott ajtón vagy az ablakot benyomva jutott be hozzájuk. Mindhárom nő ellenállt, dulakodni kezdtek a támadójukkal, így a férfi végül mindháromszor elmenekült a helyszínről.

A másik bűneset ügyében a főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a tettes ellen, aki előbb egy járó bottal fojtogatta idős rokonát, majd a szobát is rágyújtotta az asszonyra Kerepesen.

     A vádlott rokona és közvetlen szomszédja volt Kerepesen egy idős, járóbotot használó asszonynak. A férfi 2013. szilveszterén hajnalban felkelt, italt akart szerezni. Ezért egy kis baltával és egy feszítővassal a kezében átment az asszony házához. Befeszítette a bejárati ajtót, majd azért, hogy az italra pénzt kérjen, szólongatni kezdte az alvó rokonát.
    Az alvásból felriadó nő és a férfi veszekedni, majd dulakodni kezdett. A férfi kivette az idős nő kezéből a járóbotját, ellökte az asszonyt, majd a járóbottal többször nekiveselkedve, hosszan, addig fojtogatta, amíg a nő elveszítette az eszméletét. Ezután a férfi a kályhából izzó parazsat vett ki, és az eszméletlen nő lába mellett a szőnyegre dobta. A parázsra egy előzőleg bevizezett rongyot is rátett azért, hogy a tűz erősen füstöljön. Azt a látszatot akarta kelteni ugyanis, hogy a sértett füstmérgezés miatt vesztette az életét.
    Amikor a férfi látta, hogy a földön heverő idős nő mellett tűz és füst keletkezik, visszament a saját házába. Az ügyészségi közlemény szerint a szobában lassú égés indult be, füst keletkezett, de a lángok maguktól elfojtódtak. AZ eszméletlen idős nő azonban a füst belégzése miatt meghalt. A Pest Megyei Főügyészség fegyházbüntetésre tett indítványt a férfival szemben, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást – tudósított az Index.hu.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez