Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.05.27. péntek
Hella
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 24168477
   « Vissza

Időutazások gyalog, busszal, bicajjal

 « Cikkek és hírek 
2015. szeptember 17.
 


   Kertvárosi Időutazásokon, gyalogos, kerékpáros és buszos túrákon fedezhetjük fel lakóhelyünket Benedek Ágnes helytörténész és társai vezetésével az őszi hétvégéken, néha hétköznapokon.
   22-én (kedden!) 10.00 BABAKOCSIS SÉTA KISMAMÁKNAK, kispapáknak és gyerekeknek az ómátyásföldi villanegyedben. Gyerekeknek ingyenes!
   26-án 14.00 BÁLOZÓ MÁTYÁSFÖLD: a villanegyed Bökényföldi úttól keletre eső részén, a Huszár utca környékének csodálatos, felújított villái között sétálunk. Megnézünk több báltermet, ahol hajdan táncolt az úrinép, és felidézzük a régi mulatós történeteket. A Kertvárosi Helytörténeti Gyűjteményt sem hagyjuk ki.
  27-én 14.00 KERÉKPÁRTÚRA A MÁTYÁSFÖLDI VILLANEGYEDTŐL A NAPLÁS-TÓIG – TEKNŐSNÉZÉSSEL, kihangosítós idegenvezetéssel bejárva a villanegyed legszebb útjait. A Szilas-menti új bicikliúton áttekerünk a Naplás-tóhoz. Partnerünk a Kertvárosi Bringajárőr és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat.
  Október 3-án 10.00 MÁTYÁSFÖLD LEGSZEBB VILLÁI: A Pilóta utca védett villái után az eredeti szépségében felújított díszes Dozzi-villát nézzük meg (kívülről), belülről is láthatjuk a katolikus és evangélikus templomot, valamint a volt szovjet katonai főparancsnokságot.
   4-én 10.00 CSOKOLÁDÉMÚZEUM ÉS LEGENDA SÖRFŐZDE látogatás csoki- és sörkóstolással, valamint Árpádföld nevezetességeinek megtekintése: Árpád-kori temető emlékhely, Tóth Ilona 56-os mártír szobra, Szent Anna templom.
   10-én 14.00 A VENDÉGLŐK „FALUJA”, RÁKOSSZENTMIHÁLY. Kalauzunk Varga Ferenc, a Vendég-látó: kocsmák, kávéházak, kaszinók című könyv egyik szerzője. A sétán szó esik evésről és ivásról, a településalapítás hőskoráról és a villák neves lakóiról is.
   11-én 14.00 AZ ELSŐ MAGYAR SOROZATGYILKOS után a tetthelyen, Cinkotán nyomozunk: hét megunt szeretőjét gyilkolta meg a furcsa hordóiról elhíresült bádogos. Hol élt, miért dicsérték ügyességét, mik voltak az indítékai?
   18-án 14.00 KISASSZONYOK ÉS NAGYASSZONYOK NYOMÁBAN, BUSSZAL... A Kertvárosi Helytörténeti Füzetek legújabb kötete az elődközségek neves hölgyeinek életébe enged bepillantást, csakúgy, mint ez a buszos kerületjáró utazás. Batthyány Ilona grófnő, Jákóffy Kata, a cinkotai grófok „ősanyja”, Wunderlichné, a delejes asszony… csak néhány név a sok közül.

  Bővebb információ Kertvárosi Időutazó facebook oldalán. Jelentkezés: 0620/9310-800, benedekagnes@gmail.com. A kirándulások kb. 3 órásak, részvételi díj: 900 Ft, diák/nyugdíjas 700 Ft, a csokimúzeumos sétán 1800/1600 Ft, a kismama-sétán 700 Ft.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. május 11.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez