Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.05.17. kedd
Paszkál
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 24036537
   « Vissza

Különleges fejlesztések a cinkotai családi napköziben

 « Cikkek és hírek 
2015. szeptember 17.
 

kepfile

    Ötödik éve működik a cinkotai Magtár utcában az Épülő generáció nevet viselő családi napközi, ami valójában három napközis csoportot jelent. A Katica, a Halacska és a Delfin csoportba életkor szerint kerülnek be a gyerekek, többségük 2 és 5 év közötti. A családi napközi viszont rugalmas segítséget nyújthat a családoknak, hiszen itt 20 hetes kortól 14 évesig fogadhatják a gyerekeket, akár pár órára is – az éjszakai sírástól kialvatlan anyuka is beadhatja pár órára a babáját, illetve arra is lehetőség van, hogy az iskola utáni időszakban itt készítsék fel a kisiskolásokat a másnapi feladatokból.
    Tapasztalatban itt nincs hiány, hiszen a családi napközi vezetője, Kovács Judit gyógypedagógus, valamint öt gyermekes édesanya. Mint mondja, szakmai szemmel figyelik a hozzájuk járó kisgyerekeket, és ha bármi gondot látnak náluk, nyomban beépül a foglalkozásba a fejlesztés. Ennek módja lehet akár egy kiadós tornafoglalkozás, amit a kicsinyek nagyon élveznek, s észre sem veszik, hogy a nagy kedvvel végzett gyakorlatok épp a mozgáskoordinációt javítják, vagy például a mesemondogatás segíti a kicsinyek megszólalási kedvét, javítja szókincsüket.
     A családi napközi jól megközelíthető helyen, de mégis Cinkota szélén van, és a gyakori séták közel hozzák a XXI. századi csemetéket a természethez. Mert teljesen más filmen vagy könyvben látni egy őszi falevelet, vagy a fák termését, mint azokat felvenni a földről, megszagolni, megérezni, látva egyúttal, hogy a kicsi makkból mekkora fa nőhet. Legutóbb az alig pár száz méterre lévő Caprera patakhoz látogattak el, és a gyerekek nagyon élvezték a kristálytiszta vízben élő békák ugrándozását.
     Igényes szakmai munka folyik az Épülő Generáció Családi Napközi mindhárom csoportjában, s a szülők bizton számíthatnak arra, hogy itt segítséget kapnak a gyerek körüli gondok megoldásában – akár állandó jelleggel, akár egy rövid időre. Bár ebben a rövid cikkben a szerteágazó szakmai munka csak kicsiny részét érinthettük, Kovács Judit vezető szívesen válaszol személyesen vagy telefonon az érdeklődő szülők kérdéseire.

kepfile

Épülő Generáció Családi Napközi • Kovács Judit vezető
1164 Bp. Magtár u. 68. • Tel: 06-20-612-9737

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. május 11.
2022. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez