Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.10.23. szombat
Gyöngyi
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22380165
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2015. december 10.
 

XIV. kerület

Gázszivárgás, CO-gáz

A Füredi utcában egy negyedik emeleti lakás konyhájában a gázvezeték flexibilis bekötő csövének golyóscsapjánál szivárgott a gáz. A tűzoltók no­vem­ber 8-án délután kapták a riasztást, a Főgáz lekapcsolta a rendszert, mérgezés nem történt.
November 15-én 22 óra után gázt jelzett az érzékelő egy Hungária körúti, harmadik emeleti lakásban. A tűzoltók készüléke is káros koncentrációt jelzett, oka a gáztűzhely hibája.
Bejelzett a riasztó és a lakók is gázszagot éreztek november 29-én délután egy Dorozsmai utcai lakásban. A Gázművek a szivárgást megszüntette.

Közlekedési balesetek

Két személyautó ütközött az Álmos vezér útján november 5-én reggel, egy személy könnyebben megsérült. A raj a forgalmi akadályt kézi erővel szüntette meg.
November 16-án 22 óra után Citroën személygépkocsi karambolozott egy Opel Astrával a Mogyoródi út és Hungária körút sarkán. A tűzoltók áramtalalanították az autókat és szabaddá tették az utat.
Egy személy könnyebben megsérült november 21-én délelőtt a Rákospatak utcában, egy Toyota és egy Fiat ütközésekor.
Az Ajtósi Dürer sor és a Zichy utca sarkánál közvilágítási oszlopnak ment egy Nissan személyautó, az oszlop betonlábazata az ütközéstől megrepedt. Az autó bal oldala erősen károsodott, a kiömlött olajat, fagyállót a Köztisztasági Hivatal seprűskocsija takarította fel, a sofőrt megfigyelésre a Balesetibe vitte a mentő.
November 28-án délután a Nagy Lajos király útja és Örs vezér tere találkozásánál közlekedési lámpának ütközött egy személyautó, akadályozva a villamos forgalmát. A raj az akadályt megszüntette.

Fakárok

A Rákospatak utca 101-nél három méter hosszan letört a csúcsága egy nyolcméteres fának és a futópálya fölé lógva veszélyhelyzetet jelentett. A tűzoltók november 16-án reggel kihúzós létrával, fűrésszel mentesített.
November 18-án a Szikszó parkban egy tizenöt méteres fa öt méter magasságban lehasadt, lógó ágát fűrészelték szét.
A Francia út 7. előtt 15 méteres fáról leszakadt, lógó ágakat emelőkosaras daruval fűrészelték le. Szintén november 18-án a Francia út 40-nél egy kiszáradt, kidőlt fa ágai három ott parkoló autót rongáltak meg.

Lakásfelnyitás, betegmentés

Rendőrségi kérésre nyitottak fel a tűzoltók egy lakást a Fogarasi úton november 11-én délután.
Idős beteg nem adott életjelet a Nagy Lajos király úti lakásából. A tűzoltók november 13-án 11 óra körül a bejárati ajtó rácsát felfeszítve hatoltak be, s a beteget átadták a mentőknek.
November 15-én rokonai kérésére nyitotta fel a raj egy idős hölgy Nagy Lajos király úti lakását. Az illetőt kórházba kellett vinni.
Másnap délelőtt a Gvadányi utcában egy tizedik emeleti lakást törtek fel a tűzoltók rendőrségi kérésre. A lakót, aki hosszabb ideje nem adott életjelet magáról, holtan találták.
November 29-én 18 órakor hívta a tűzoltókat a rendőrség egy Ungvár utcai, negyedik emeleti lakáshoz, ahol a fegyverrel is rendelkező lakó régóta nem mutatkozott. Végül a TEK nem tartott igényt a raj beavatkozására.
December 1-én délben egy Bazsarózsa utcai lakásba hatolt be erővel a raj, majd a terepet átadta a rendőrségnek.

XVI. kerület

CO-gáz

Egy Béla utcai házban bejelzett az érzékelő egy FÉG gyártmányú C24-es gázkazán üzemelése közben november 8-án. A tűzoltók és a Gázművek is egészségre ártalmas koncentrációt mutattak ki, a berendezést a szolgáltatásból kizárták. Senki nem szenvedett gázmérgezést.

Betegsegítés

December 1-én délután egy Olga utcai lakásban a raj a mentők kérésére nyújtott segítséget egy túlsúlyos beteg lábra állításához.

Pincetűz

Az alagsorban tárolt holmik kaptak lángra december 8-án a Szilaj utca egyik házában. Nagyobb területen bútorok, berendezési tárgyak égtek, a tűz a gázmérőt is megrongálta. Egy ott-lakó a tűz oltásába kezdett, de közben forró füstöt lélegzett be, így őt kórházba kellett vinni alaposabb vizsgálatra.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. október 13.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez