Helyi Hírek - Független folyóirat   2021.10.20. szerda
Vendel
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 22315635
   « Vissza

Rongálás az MLTC pályán

 « Rendőrségi hírek 
2015. december 10.
 

     November 16-án reggel rendkívüli látvány fogadta Szép Ernőt az MLTC Bökényföldi úti sporttelepén. A telep gondnoka előbb a salakos futópályán talált összetört üvegdarabokat, majd, mivel a pályát beborító szemek között, néhány műanyag székdarab is látható volt, a lelátóra is feltekintett, ahol szintén elképesztő látvány fogadta. A székek jó részét (utólag kiderült, hogy 17 darabot) letörték, vagy összetörték, és a sorok közötti részeket beborították a törött üvegdarabok.

kepfile

     – Borzalmas látvány volt, és nem értem, hogy lehetett valaki annyira vandál lelkületű, hogy ezt csinálja – mondta. – A no­­vem­ber 16-i nyomokból látszott, hogy a tettesek ittas állapotban lehettek, a pályán és a lelátón ugyanis whiskys, sörös és konyakos üvegdarabokat találtunk.
     Szép Ernő értesítette a rendőrséget, így az ügyben – egyelőre ismeretlen tettes vagy tettesek ellen – rongálás vétségében indult vizsgálat. A történet előzménye lehet, hogy augusztusban már hasonló vandál cselekedetek történtek a sporttelepen. Akkor valószínűleg szintén az éjszakai órákban ismeretlenek feltörték az egyik vizesblokkot, és megrongálták a bent levő szanitereket. Még ugyanezen az éjszakán az automata öntözőrendszer több fejét is összetörték. A nyomokból kiderült, hogy az elkövetők nemes egyszerűséggel lerugdosták az öntözők fejeit. Ezzel persze komoly kárt okoztak a kis pénzből működő egyesületnek, illetve a közvagyont rongálták meg. Az MLTC-pálya a főváros egyik leghangulatosabb sporttelepe, amit az önkormányzat még 2007-ben újíttatott fel. Sőt, azóta már a liget valamennyi épülete megújult. Legutóbb éppen a pályával szemben a vívó- és birkózótermet avatták fel. Így ma már komoly értékeket rejt az egykori szovjet katonai bázis. Olyan értékeket, amelyekre érdemes vigyázni. Az MLTC-pálya esete bizonyítja, hogy ha egy terület védtelen, azt előbb-utóbb megtalálják a vandálok.
      Az ügyben természetesen megkerestük a kerületi kapitányságot is, ahol elmondták, hogy ismeretlen tettes ellen folytatnak nyomozást, akit rongálással gyanúsítanak. A rendőrség a bűncselekmény óta kiemelten figyel az Erzsébet-ligetre, a járőrök éjszaka többször is megfordulnak a sporttelepen.                                                                                                                                                                                                      Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2021. október 13.
2021. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez