Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.02.01. szerda
Ignác, Virgínia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26406137
   « Vissza

Sétáljunk együtt a Kertvárosi Időutazásokon!

 « Cikkek és hírek 
2016. március 21.
 

kepfile

    Új történetekkel és felfedezésre váró helyekkel bővült a Kertvárosi Időutazások sétakínálata.
   Március 27-én, vasárnap 15.00: 100 ÉVES A REPÜLŐTÉR. A mátyásföldi repülőtér és a nemrég védetté nyilvánított Rákos-mente természeti értékeit mutatjuk meg, számos sztori kíséretében a reptér évszázados történetéből. Lehetséges, hogy kisebb és nagyobb állatokkal is találkozunk! Lesz papírrepcsi-röptetési verseny is. Túravezetőnk Kovács Tibor zoológus.
   Április 2-án, szombaton 16.00: SZECESSZIÓS TEMPLOMI ELŐADÁS (séta nélkül). A mátyásföldi templomban a Gödöllői Művésztelep egyik alapítójának, Nagy Sándornak is találhatóak üvegablakai. Az ország számos középületében fellelhető Nagy Sándor életműről Körösfői Kriesch György, a művész unokaöccse, hagyatékának gondozója tart egyórás vetítéses előadást. Kérjük 15.45-ig érkezni!
   Április 9-én, szombaton 15.00: BÁLOZÓ MÁTYÁSFÖLD és csodaszép villák a Huszár utca környékén. Belülről is megnézzük azokat az épületeket, ahol hajdan az úrinép bálozott: a Park Szállót (ma Corvin Gimnázium), a Mátyásföldi Lawn Teniszklub székházát és az Erzsébetligeti Színházat. A 3 milliárdos villát is útba ejtjük (kívülről)!
   Április 10-én, vasárnap 10.00: CSOKIMÚZEUM ÉS ÁRPÁDFÖLD nevezetességei, csokikóstolással. Vendégünk Weyde Gyula lokálpatrióta.
   Április 12-én, kedden 10.00: IKARUS GYÁR RETRÓ­BUSZO­ZÁSSAL. A csak e napra kinyitott kultúrházban Teszák Sándor karikaturista alkalmi kiállítása vár. Retróbuszozás a Margit utcai gyártelepen, majd az Újszász utcai telepen élőben láthatjuk, hogyan készülnek a buszok.
  Április 20-án, szerdán 14.00: ÉRDEKES MESTERSÉGEK NYOMÁBAN. Hajdani és mai különleges mesterségeket mutatunk be Sashalmon. Bekukkantunk a vegyvizsgáló labor kulisszái mögé: kiderül, mivel akarnak megetetni minket az élelmiszergyártók. Rácsodálkozunk, mi lett két régi vendéglőnkből: egyikben edzőterem működik, a másikban könyvtár. Megnézzük őket!
  Május-júniusi tervek: Mátyásföld legszebb villái I. (Pilóta utca környéke); nyomozás az első magyar sorozatgyilkos után; szép kertek túra, sörfőzde látogatás Nagyicce-telep és a barakknegyed „verekedés-történetével”; Caprera-forrás és Csobaj-bánya túra; autóbuszos túra a kisasszonyok és nagyasszonyok nyomában; babakocsis séta; ismerkedős randiséta; bicajozás a Naplás-tóra...

   A kirándulások 2,5-3 órásak, részvételi díj a sétákra és az előadásra: 900 Ft, diák, nyugdíjas 700 Ft, a csokimúzeumos sétára 1600-1400 Ft. A repülőtértúra az Öt Falu Egyesület támogatásával ingyenes!
    Előzetes jelentkezés szükséges, ekkor derül ki az indulási helyszín: 0620/9310-800, benedekagnes@gmail.com. Részletes program Kertvárosi Időutazó facebook oldalán.
                                                                                                                                     Benedek Ágnes

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez