Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657382
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. június 7.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

     Az idén június 21-től július 22-ig tartózkodik a Nap a Rák jegyében. Megkezdődik a nyár, mely legfőképpen a diákok számára örömteli. A leghosszabb iskolai szünidőt talán azért is teszik a legmelegebb hónapokra, mert a gondolkodásra nem hat serkentően a hőség. Aki nem hiszi, nézzen utána és állítsa össze az afrikai Nobel díjas tudósok listáját!
     A vakáció XXI. századi problémája: hogyan oldjuk meg a gyerekek felügyeletét? Itt természetesen azokra a családokra gondoljunk, ahol a szülők dolgoznak. Amikor a szerző még gyermek volt, akkor a tradicionális család nyomokban létezett, de már akkor is az első adandó alkalommal a „fiatalok” elköltöztek otthonról. A nagymamák azért többnyire nem vállaltak aktív szerepet a munkaerő piacon, mint napjainkban, és nevelhették az unokákat. A kényeztetés közben megtanítottak néhány életbölcsességet, melyre manapság is szükség lenne. Gyermekkorunk valódi volt, a virtuális világ még embrionális stádiumában csak titkos katonai laboratóriumokban fejlődött. Ha tyúkhúslevest készített nagymamám, az első lépés az volt, hogy hátrament a baromfiudvarba kiválasztani azt a tyúkot, aminek pár perc múlva elvágta a nyakát. Megnézném, hogy hány mai háziasszony lenne képes ilyen „ijesztő” módon nekiállni az ebédfőzésnek. És a forrázásról, kopasztásról, a kibelezésről, darabolásról még nem is ejtettem szót. Mielőtt még valaki félreértené a gondolatmenetemet, nem kegyetlenséget és anatómiát tanultunk, hanem azt, hogy a halál az élet velejárója. De úgy is fogalmazhatunk, hogy az intellektuális ínyenceket is kielégítsük, hogy a halál az élethez csatolt fájl.
    A Rák szülött érzelmes. A lelki síkon gyakran elidőző emberek sok esetben a hangulataik rabságában vergődnek. A külső szemlélő számára úgy tűnik, hogy döntéseik átlépik a józanság határát. Az érzelem és értelem útjai többnyire más irányba haladnak.
     A megérzés, intuíció a Rák jegyűek legkiválóbb segítője, mely akkor működhet tökéletesen, ha valamilyen módon kívül maradnak az eseményből. Ha ez nem így történik, hajlamosak lesznek azt is „megérezni”, amire vágynak, ami nem más, mint önbecsapás. Egy megérzés alapján hozott döntéshez bátorság kell, mert a külvilág számára ez irracionális, nem elfogadott. Az ilyen embert bolondnak tartják. Az, hogy valaki bölcs, vagy bolond, mindig a végeredményen múlik. A mai világban nem elég bölcsnek lenni, hanem annak is kell látszani. E kijelentés oly messze áll az igazságtól, mint Makó és Jeruzsálem, mert aki valaminek látszik, arra mérget vehetünk, hogy nem az. A tökéletesen becsomagolt giccsnek nincs művészi értéke.
     A Rák ember egy teremben többnyire a hátsó sorban ül. Innen figyeli és igyekszik kontrollálni az eseményeket. Tudja, hogy mit akar, és azt is, hogy ki kell várni a megfelelő pillanatot, amikor előtérbe kerülhet. Kivárásra játszik. Az is előfordulhat, hogy addig húzza-halasztja a döntést, míg lemarad valamiről. A töprengés, az alkalom gyilkosa. A sorsban nem működik a határidőn túli befizetés.
     Az asztrológia bulvárosított változata – amit Hamvas Béla horoszkópiának nevez – egyszerűségében elhibázott és hamis. A Kosok harcoljanak, a Bikák gyarapodjanak, az Ikrek kereskedjenek, az Oroszlánok uralkodjanak, a Szüzek dolgozzanak, a Mérlegek békéltessenek, a Skorpiók gyógyítsanak, a Nyilasok politizáljanak, a Bakok legyenek karrieristák, a Vízöntők különcködjenek, a Halak szenvedjenek. A Rákok pedig legyenek nagycsaládosak. Félretéve a tréfát, leszögezhetjük, hogy a XXI. század civilizáltnak mondott embere radikálisan megváltoztatta ezeket az örökérvényűnek hitt jelmondatokat. A családcentrikusságban manapság a Rákok sem különbek a Deákné vásznánál. Lelki alkatuknál fogva az a legfontosabb, hogy érezzék: szükség van rájuk. És ehhez nem kell család. Bár jobb lehetőséget még nem igazán találtunk ki. A gyerekvállalás elsősorban felelősség, és ez a probléma kulcsa, mert a Vízöntő koron elhatalmasodó globális materializmus az egoizmus irányába tereli a civilizáltnak mondott világot. A gyerek pedig egy pozitív előjelű egóról való lemondást feltételez, aminek a fontossága elsikkad abban a társadalomban, ahol a hamis értékek kerültek a középpontba. Szomorú tény, hogy a legfejlettebb, leggazdagabb európai országokban a legalacsonyabb a népszaporulat. Az úgynevezett szegényebb országokban ennek az ellenkezője igaz. Ebből kiindulva, az olvasó képzeletére bízom a jövőnkre vetülő sötét árny megfejtését, mely kezdi elsötétíteni az elpuhult, vén Európát. Meddig lehet várni, kivárni és hátrálni? Ugye kezdik már érteni a Rák analógiákat, melyek egy jó ideje az életünk részét képezik?
    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                      Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez