Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.31. kedd
Marcella
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26394564
   « Vissza

Bajnokcsapat!

 « Cikkek és hírek 
2016. július 13.
 

kepfile

     Ilyen még nem volt a kerület sporttörténetében! Bajnokságot nyertünk asztaliteniszben. Persze, akadnak olyanok a Kertvárosban, akik azt sem tudták, hogy létezik ez a sportág nálunk. Így azt sem tudhatták, hogy a Cs(t)iga Pingpong Sportcentrumban bárki – nemtől, kortól, tudásszinttől és fogyatéktól – függetlenül pingpongütőt ragadhat.
      – 11 éve működik a sportcentrumunk – mondta Csintalan László alapító –, ebből tíz évet a Táncsics utcai iskola tornatermében töltöttünk el, egy éve pedig átköltöztünk a Budapesti Gazdasági Egyetem erzsébetligeti tornacsarnokába (a mátyásföldi uszoda mellé).
A kerületi pingpongcentrum mindent a nulláról kezdett. Csintalan László egykori NBI-es asztaliteniszező, aki civilként testnevelő-tanárként dolgozott a Kossuth Zsuzsanna Gimnáziumban, először az óbudai iskolában honosította meg kedvenc sportágát. Majd a XVI. kerületben, szűkebb lakóhelyén, Mátyásföldön folytatta a misszióját. Azt a munkát, mely az idei évben egyszerre két bajnoki címhez vezetett.
      – Első számú csapatunk a Budapest II. osztályban szerepel, ahol 50 csapat között sikerült idén aranyérmet nyernünk. Mielőtt bárki legyintene erre a bajnokságra, megjegyezném, hogy Klampár Tibor is itt játszik, és a legjobb játékosunk, Leinwéber József idén mindössze tőle szenvedett vereséget. A második gárdánk a budapesti Összevont Kerületi Bajnokságban szerepelt, és nyert 58 csapat között aranyat. Ez utóbbi bajnokságban egyébként még három csapatunk is részt vett, melyek a középmezőnyben végeztek.
      De a Cs(t)iga Pingpong Sportcentrumnak nem annyira a versenysport az erőssége. Náluk ugyanis bárki játszhat, a főrendőrtől kezdve a fogorvoson át egészen a főkönyvelőig. A jelenlegi közel hatvanfős gárda legifjabb tagja a 8 esztendős Vári Benedek, a legidősebb pedig a 72 éves Simon Pál. De a pingpongasztalok mellett rendszeresen látni mozgássérülteket, Down-szindrómás vagy autista játékosokat is, akik egyébként messze a legszorgalmasabbak közé tartoznak, hisz a játék révén olyan lehetőségek nyílnak meg előttük, melyek korábban messze elkerülték őket.
       A sportcentrumban évközben heti 3-4 alkalommal van lehetőség edzeni, de nyáron sem állnak le, mindössze az edzések száma csökken heti kettőre. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a pingpongasztalok körül kialakult társaságot egyben tartsák, másrészt a játék lehetőségét nyáron is biztosítani szeretnék. Ennek ellenére júniusban azért megrendezték az évzáró ünnepséget, melyen a bajnokcsapatok érmeit is átadták.
                                                                                                                                          Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez