Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.31. kedd
Marcella
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26394041
   « Vissza

Logikus, hogy fizikus

 « Cikkek és hírek 
2016. július 13.
 

kepfile

  Május 27-én díjazták az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek (OKTV-k) legjobbjait. Nagy büszkeségünkre egy kerületi fiatalember is a díjazottak között volt. A Rákosszentmihályon élő Asztalos Bogdán Timót két tantárgy országos versenyén is döntőbe jutott. Matematikából a 15. lett, míg fizikából a harmadik helyen végzett.
    – Nagyon szeretem a fizikát és a matematikát is, de ezeken belül is elsősorban az elméletből érzem igazán erősnek magamat – mondta Bogdán, aki az OKTV fizikaversenyének elméleti fordulójában első lett.
    Asztalos Bogdán Timót idén érettségizett a II. kerületi Baár Madas Református Gimnáziumban, ahonnan az útja az ELTE Fizika Szakára fog vezetni. Remélhetőleg ez az út zökkenőmentes lesz, melyről Bogdán a maga módján már gondoskodott, hisz a két OKTV-döntő annyi pluszpontot jelentett a számára, amely bőven elegendőnek tűnik a felvételéhez.
   – Még második osztályos kisdiák voltam az Arany János Általános Iskolában, amikor az első kerületi matematikaversenyemet megnyertem – mesélte. – Az azt követő években is rendszeresen részt vettem ezeken a matekversenyeken. A középiskolában pedig egy új dimenzió nyílt meg előttem azzal, hogy a fizikával is megismerkedhettem. Innentől kezdve rendszeresen részt vettem a matek-, a fizika- és a kémiaversenyeken.
    Nemcsak részt vett, hanem jól is szerepelt rajtuk. Bogdán ugyanis pályafutása során húsz tanulmányi versenyen volt már döntős. S mielőtt bárki azt hinné, hogy ő amolyan „csodabogár”, aki csak a tankönyveit bújja, elmondanánk, hogy legalább annyira, ha nem jobban szurkolt a magyar válogatott Európa-bajnoki meccsein, mint bármely más társa, aki kevésbé jó fizikából. Az már más kérdés, hogy ő sem tudna logikus választ adni arra kérdésre, mitől tudott ennyire megváltozni a magyar válogatott futballtudása. De hát a fizikában is léteznek még megválaszolatlan kérdések… (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez