Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774948
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Szűz jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. augusztus 17.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

     Az idén augusztus 22-től szeptember 22-ig tartózkodik a Nap a Szűz jegyében. Ez a nyár utolsó harmada, a hőség, a forróság alábbhagy, a természet felkészül az évszakváltásra. A ciklikusság hozzátartozik az életünkhöz, résztvevői vagyunk az örök körforgásnak. Az ember, a teremtés koronájaként részesül a kozmikus tortából, és csak rajta múlik, hogy az életét milyen irányba kormányozza. Mindenki saját hajójának kapitánya, és ez akkor is igaz, ha ezzel nincs tisztában.
    A Szűz szülött megfontolt, analitikus és rendszerfüggő. A rendszer valójában nem más, mint egy logikus, racionális elvek alapján összerakott működési stratégia. Jellemzője, hogy benne van a hiba lehetősége. Murphy törvénye szerint, ami elromolhat, az el is romlik. A világot irányító gazdasági vezetők, a hatalom rejtőzködő birtokosai, eleve úgy terveztetik meg a termékeiket, hogy bizonyos idő után elromoljanak. Vegyük például az autógyártást. Míg a patinás, régi autók évtizedekig működőképesek voltak, addig a maiakba eleve olyan alkatrészeket építenek be, melyek rövid időn belül elkopnak, tönkremennek. Aki ragaszkodik a régi kocsijához, az a javításra, szervizelésre egy idő után többet költ, mintha egy új autót vásárolna. Ez az előállítási „stratégia” jellemző az összes legyártott termékre. Azt mondják, hogy ez a jó, mert így bővül a termelés, pörög a gazdaság, van munka, pénz, megélhetés. Ennek a filozófiának alapja, alfája és Omegája a vágyorientált emberiség, aki ideig- óráig kielégítheti manipulált szükségleteit. Ez azért veszélyes, mert az ösztön szinten lavírozó embernek nem marad ideje gondolkodni, és a megfelelő, életét előrevivő döntéseit meghozni. Számára láthatatlan pórázon vezetik, jutalomfalatokért csóválja a farkát, és elégedetten vakkant, ha sikerült vágyait kielégíteni.
     A Szűz ember számol: összead, kivon, oszt és szoroz, mert fontos számára a végeredmény. A pontos szám, az érték, melyben megkapaszkodhat. Szorgalmas, szeret dolgozni. A munka, többnyire az a hasznos tevékenység, amelyet megfizetnek. A pénz kell a megélhetéshez, és a legtöbb ember úgy érzi, hogy ha van pénze, akkor biztonságban van. Ha pedig biztonságban van, akkor van jövőképe, tervez, működik az élete. Ezért félnek az emberek attól, hogy elveszíthetik a munkájukat. A következő szint az egyén életében, az érzelmi biztonság, melyet a párkapcsolat és a család, vagy egy közösség adhat. Azt is mondhatjuk, hogy az érzelmi stabilitás elvesztése nagyobb érvágás, mint az anyagi biztonságé. Egy jó érzelmi háttérrel rendelkező ember sokkal könnyebben talál munkát, mint az, aki magányos.
     A rendszer ellentéte a káosz. A zűrzavar. Az átláthatatlanság. Ezért zavarja a Szűz embert a kiszámíthatatlan és a megfoghatatlan. Nem tud mit kezdeni az irracionalitással. Mindent meg lehet érteni, kivéve a megérthetetlent. A felfoghatatlant. A rend ellentéte a rendetlenség. A rendszeretőt, a tisztaságmániást kiborítja a mocsok, a szenny. Ha el tudnánk fogadni, hogy az anyagi világ bipolaritása minden szinten igaz, talán egyszerűbb lenne az életünk. Az ellentétek kiegészítik egymást. A konfliktus megoldása a megegyezés, és nem a másik oldal elpusztítása.
    A Szűz emberek közül kerülnek ki az egészséges életvitel apostolai. Gondoljunk csak bele, hogy milyen mértékben károsítjuk a szervezetünket, milyen minőségű ételeket eszünk, milyen italokat iszunk? Mennyi műanyagot, adalékanyagot, mesterséges színezéket, ízfokozót, tartósítószert fogyasztunk a bevitt táplálékkal és italokkal? Jobb is, ha nem tudjuk, hogy mennyi mérget hatástalanít a máj és a vese. Milyen tökéletes az emberi szervezet, micsoda összhangban működnek a szerveink és szervrendszereink! Kész csoda, hogy élünk. A cigaretta, a túlzott alkoholfogyasztás, a droghasználat, a gyógyszerfüggőség, a stressz, a túlterheltség, a mozgáshiány, a környezetszennyezés témája is megérne egy misét, de erről majd lesz módunk gondolkodni, mert sajnos a helyzet fokozódik, mint a migránsválság.
    Az emberben ott lakik a kicsiség és a nagyság. Mint a kicsinyesség és nagyzás. Az analízis és a szintézis. Negatív értelemben probléma lehet az elaprózódás, az elvesztődés a részletekben. Nem látni a fától az erdőt. Ugyanakkor észrevenni más szemében a szálkát, és nem látni a sajátunkban a gerendát. De az sem üdvös, ha valaki annyira elemelkedik a problémától, hogy semmit sem észlel belőle. Toronymagasan áll felettünk, de csak azért, mert felment a toronyba. Mi lenne a megoldás, vetődik fel a kérdés jogosan? Használni a józan paraszti észt. Az igazi problémákat megoldani. A múltat elengedni. A jelent megélni.
     Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
     Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                             Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez