Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28771742
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2016. szeptember 13.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

Rosszul lett egy idős hölgy Telepes utcai, második emeleti lakásában augusztus 19-én. A tűzoltókat 13 óra 13 perckor riasztották; létrával az erkélyen át hatoltak be, s adtak utat a mentőknek a sérült ellátására.
Augusztus 29-én a hozzátartozók kérésére nyitottak fel egy Gervay utcai lakást, melyből egy idős hölgy nem adott életjelet magáról.
Szeptember 4-én rendőrségi kérésre egy Bíbor utcai, első emeleti lakásba hatoltak be az erkélyen át, mert a sérült lakó nem tudott ajtót nyitni a mentőknek.
Másnap kora délután a Sarkantyú utcába szólt a riasztás: egy első emeleti lakásba létrával, az ablakon keresztül mentek be. A sérült lakót kórházba vitték a mentők.
Szeptember 7-én késő este egy Kacsóh Pongrác úti, második emeleti lakást kellett feltörni, mert lakója nem adott életjelet magáról. A raj kihúzós létra használatával az erkélyajtón tört be, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Közlekedési mentések

Augusztus 22-én délután egy Skoda és egy Suzuki személyautó „találkozott” a Hungária körút 21. előtt. Senki nem sérült meg, a forgalmi akadályt megszüntették.
Augusztus 23-án reggel villamossal ütközött össze egy Peugeot 206-os. A villamoson egy személy könnyebben megsérült, a tűzoltók szabaddá tették az utat.
Szeptember 1-én 10 óra előtt Opel Astra karambolozott egy Chrysler Voyager típusú kocsival a Szugló utca és Cinkotai út sarkán, sérülés nem volt. A raj rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadályt kézi erővel megszüntette.
Szeptember 2-án 15 óra 32 perckor riasztották a tűzoltókat a Róna utca és Korong utca sarkához, ahol egy motorkerékpáros ütközött össze egy Chevrolet Aveo-val. A raj kiérkezése előtt a motorost már kórházba vitték. A tűzoltók áramtalanítottak, a kifolyt üzemanyagot homokkal felitatták, majd a forgalmi akadályt megszüntették.
Szeptember 6-án 16 órakor a Nagy Lajos király útja 68. előtt két személyautó ütközött össze, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók kézi erővel tették szabaddá az úttestet.

Fakárok

Egy Honda Civic személygépkocsira dőlt egy fa a Jávor utca 5. szám előtt augusztus 23-án, a kocsi teteje és oldala sérült meg. A fát motoros fűrésszel darabolták fel.
Augusztus 25-én egy Renaultra zuhant fa a Tihany utca 1. előtt, személyi sérülés nem történt.
Augusztus 29-én reggel az Olaf Palme sétányra történt kivonulás, ahol egy letört faág a felsővezetékre lógott. A BKK szakemberei áramtalanítottak, a tűzoltók drótkötéllel emelték le az ágat.

Tűz az erkélyen

Augusztus 26-án este a Rákosfalva park egyik harmadik emeleti lakója durranásra ébredt fel és füstöt látott beömleni a lakásba az erkély felől. Kilépve látta, hogy nagy lángokkal ég egy műanyag asztal és az amelletti ruhaneműk, és megolvadt a műanyag ablakpárkány. Riasztotta a tűzoltókat, és sikerült a tüzet eloltania egy porraloltóval, s két vödör vízzel.

Mentés a liftből

A Hungária körút 87. alatti négyszintes társasház liftje elakadt négy utassal augusztus 29-én 18 óra körül. A tűzoltók a kabint a gépházból felcsörlőzték, és az utasokat kimentették.

Füstölő kuka

Szeptember 4-én este az Örs vezér terei Árkád főbejárata mellett erősen füstölgött a szemét egy fém konténerben. A raj az eseménynek egy puttonyfecskendővel vetett véget.

 

XVI. kerület

Durranás a nyomdában

Augusztus 23-án 22 óra 50 perckor Krenedits Sándor utcai lakók hívták a tűzoltókat, mert a szemközti nyomdából durranást, majd sistergő hangokat hallottak. A raj a rendőrséggel együtt körbejárta az épületet, miután kikapcsolták az áramellátást, a hangok megszűntek. Valószínűleg a sűrített levegős géprendszer hibásodott meg.

Az árok széle

A Komáromi út és a Budapesti út kereszteződésében egy Opel Vectra túlságosan az út szélén állt meg, és beborult az árokba. Vezetője könnyű sérülést szenvedett, a raj kerekeire állította a járművet.

Égő kábelek

Szeptember 2-án este egy Csókakő utcai telephelyen meggyulladt egy Iveco típusú tréler csörlőjének kábelezése, amit sikerült egy 6 kg-os ABC porraloltóval eloltani.

Nem adott életjelet

Egy Géza utcai idős hölgy több hete nem mutatkozott, a rendőrség szeptember 7-én este hívta segítségül a tűzoltókat a bezárt családi házhoz. Dugólétrával, az ablakon át mentek be, majd a helyszínt átadták a mentőknek, rendőröknek.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez