Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774770
   « Vissza

Új igazgató a katolikus iskolában

 « Cikkek és hírek 
2016. szeptember 13.
 

kepfile

     Az idei tanévkezdet egy váratlan változást is magával hozott. A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola korábbi vezetője, Dudás Attila lemondott – pontosabban nem fogadta el a mandátumának egyéves meghosszabbítását –, és a helyét a KLIK Budapesti XV. Tankerületének korábbi igazgatója, Tyukász Mihály Tamás foglalta el. Az új igazgató kinevezéséről az egyházi iskolákat működtető – ilyen szempontból a KLIK-hez hasonló – Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága döntött.
     – Adódott ez a helyzet, melyben sürgősen kellett megoldást találni, s mivel számomra is szimpatikus volt a felkínált lehetőség, örömmel mondtam igent a felkérésre – mondta Tyukász Mihály Tamás közvetlenül a tanévnyitó előtt. – Az egyházmegyében jelenleg is több szolgálatot végzek, többek között a ministráns referens atya világi segítője vagyok, illetve tagja vagyok az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Pasztorális Tanácsának az Újpest-Rákospalotai espereskerület képviseletében. A korábbi tevékenységeimről is tudhattak az EKIF-ben, és valószínűleg ezért eshetett rám a választásuk.

     Tyukász Mihály Tamás egy hatgyerekes vidéki családból származik. Eredeti szakmája autószerelő volt. Tíz évig dolgozott autószerelőként, ám közben estin és levelezőn több iskolát is elvégzett, így pályafutásának második tíz évét már szakoktatóként töltötte. Ez a változás terelte őt a tanári pálya felé, tanári diplomát szerzett, és a rendszerváltást követő időszakban a Fóti Ökumenikus Általános Iskolában helyezkedett el.
     – Az intézménynek alapító igazgatója, majd 18 éven át a vezetője voltam. Innen kerültem be a váci EKIF-be, ahol három éven keresztül tanügyigazgatóként dolgoztam. 2012-ben pedig a frissen alakult Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti XV. Tankerületének az igazgatója lettem.
     Mivel Tyukász Mihály Tamás a nyugdíjkorhatárt már elérte, az átalakult KLIK-ben már nem vállalhatott feladatokat, ugyanakkor még bőven érzett magában erőt ahhoz, hogy a Néri vezetését elvállalja.
    – A fóti iskola 1991-ben alakult, a Néri pedig öt évvel később. Akkoriban találkoztam a Béla utcai iskola alapítóival, akik többször megfordultak nálunk, és tanulmányozták világnézetileg elkötelezett iskola működését. A Nérivel való kapcsolatom tehát régi keltezésű. De az elmúlt húsz évben is tudtam az intézményről, hisz a keresztény iskolák körében gyakoriak voltak a közös konferenciák vagy egyéb események, így, mi vezetők is gyakran tapasztalatokat cserélhettünk egymással. Így pontosan tudtam, hogy egy kiváló intézménybe jöhetek, ahol magas a gyereklétszám, stabil a működés és szakmailag erős a pedagógusgárda. Ez pedig nekem is sokat segített a döntésemben.
     A gyors váltás eredménye volt, hogy az új vezető szakmai programja csak később készül majd el. Tyukász Mihály Tamás elmondta, egyelőre a Rákosszentmihályon kialakult gyakorlatra épít.
    – Családközpontú iskola vagyunk, a szülőkkel rendkívül jó az együttműködésünk, partnerek a gyerekek nevelésében, és ettől is vagyunk jó iskola. A jövőben is ezekre az értékekre építenénk. .
    Az új igazgató mindjárt egy nemes feladatot is kapott. A Néri ugyanis idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját, amely esemény az új tanévre is hatással lesz. Az iskola közössége a tanév során többször is megemlékezik majd a jubileumról, ám a fő esemény 2017 első felében egy tematikus hét lesz, melynek során izgalmas programokkal emlékeznek majd meg az iskola születésnapjáról. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez