Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28756150
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2016. október 11.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

A Várna utca és a Fogarasi út sarkánál egy Audi és egy Chevrolet személyautó karambolozott szeptember 16-án, délelőtt 9 óra 30 perckor. Egy személy könnyebb sérülést szenvedett, a tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.
Szeptember 19-én reggel Fiat Punto és Honda Jazz autók ütköztek a Hungária körút és a Mogyoródi út találkozásánál. Egy sérültet a Balesetibe vittek a mentők.
Teljesen kiégett egy magára hagyott gépkocsi a volt Közlekedési Múzeum melletti parkolóban szeptember 24-én éjjel. Szándékosság gyanúja nem merült fel.
Menet közben gyulladt ki egy Lada motortere szeptember 30-án délután az Örs vezér terén.
Október 4-én 14 órakor kitört a bal kereke egy Renault Clionak az Ajtósi Dürer sor 21-nél. Személyi sérülés nem történt. A raj a kiömlött fékfolyadékot homokkal mentesítette, majd kézi erővel és autómentővel a forgalmi akadályt megszüntette.

Lakásfelnyitások

Szeptember 20-án kora délután elesett ötödik emeleti lakásában egy idős személy az Ond vezér útján. A tűzoltók XIV/létrával, az ablakon át hatoltak be.
Egy Szuglói utcai lakót több napja nem láttak a szomszédjai. Rendőrségi hívásra a raj szeptember 24-én délelőtt feltörte az ajtót és utat engedett a segítőknek.
Szeptember 27-én délután egy Rákosszeg parki, második emeleti lakást nyitottak fel erővel, melyben az idős lakó rosszul lett, és a hozzátartozója kért segítséget.
Október 1-én Ormánság utcai, első emeleti lakásában rosszul lett egy idős hölgy és nem tudott ajtót nyitni a segítségnek. A tűzoltók az ablakot kitörve hatoltak be és nyitottak ajtót.
Október 3-án reggel a Csertő parkba hívták a rajt, ahol egy nyolcadik emeleti lakásban rosszul lett egy személy. Létra használatával az erkélyen át hatoltak be.

Gázolt a villamos

A Nagy Lajos király útján, a Szugló utcánál egy férfit gázolt el a villamos szeptember 22-én dél előtt. Az illető súlyos fej- és lábsérülést szenvedett, mentéséhez nem kellett megemelni a szerelvényt.

Fakárok

A Kőszeg utca 44. előtt egy 8 méteres, letört faág akadályozta a forgalmat, a tűzoltók szeptember 22-én délután távolították el az útból.
Október 3-án 13 óra 55 perckor kapták a riasztást a Kacsóh Pongrác és Amerikai út sarkához egy, az úttestre dőlt fához, amit motoros fűrésszel távolítottak el az útból.

CO-gáz

Egy Varsó utcai, második emeleti lakásban bejelzett a CO-jelző szeptember 25-én délben. A tűzoltók megállapították, hogy a gáz a meghibásodott Karancs típusú gáztűzhelyből jön, amit lezártak.

Halál a síneken

19 órakor riasztották a tűzoltókat a Hungária körút 165-höz szeptember 30-án. Egy személyt gázolt halálra a vonat, személyazonosságát a helyszínen nem lehetett megállapítani.

A Rákos-patakba esett

Egy hajléktalan személy a Rákos-patakba esett a Remény utcánál október 3-án kora reggel. A raj kiérkezése előtt kihúzták, a tűzoltók a mentők kiérkezéséig melegen tartották az illetőt.

Elakadt lift

A Bagolyvár utca 10-ben egy mozgássérült személyt mentettek ki az elakadt liftből október 4-én reggel.

Konyhatűz

Október 4-én 11 óra 14 perckor hívták a tűzoltókat egy Fogarasi úti családi házba, ahol a konyhai gáztűzhely sütőjében meggyulladt és tüzet okozott az ételt burkoló sütőpapír. Az anyagi kár kb. 100 ezer forint.

Szeméttűz

A Szentmihályi út 4-nél szelektív kukák égtek október 5-én éjjel, egy tartály teljesen megsemmisült. A lángok egy ott parkoló autó elejét is megégették.

 

XVI. kerület

Oszlopdöntés

Szeptember 15-én éjjel két óra előtt riasztották a tűzoltókat a Veres Péter út 47-hez, ahol egy Opel Astra kidöntött egy beton villanyoszlopot, amit csak a vezetékek tartottak meg. Személyi sérülés nem történt, a raj az Elművel együtt daruval fektette le az oszlopot.

Tűz az étteremben

A Veres Péter út 46. alatti Burger House-ban az elektromos sütőberendezés kábelei égtek szeptember 15-én késő este, amit egy rendőr egy porraloltóval eloltott.

Közlekedési mentések

A Rákospalotai határút és József utca sarkánál két gépkocsi, egy Renault Twingo és Citroën ütközött szeptember 16-án délelőtt, ketten megsérültek. A raj áramtalanított, az autók elszállításáról a rendőrség gondoskodott.
Szeptember 17-én délelőtt 10 órakor a Szlovák út 120. előtt Citroën Xsara, Renault Laguna, Mercedes ML270 személyautók karamboloztak, egy sérültet a Baleseti kórházba vittek. Az utat a helyszínelés idejére teljesen lezárták.
Szeptember 20-án este fél hétkor a Sárgarózsa utca 1-nél Renault Thalia karambolozott egy Audi A6-al, sérülés nem történt. A raj áramtalanítás után átadta a helyszínt a rendőrségnek.
Október 3-án délben az Újszász utcai LIDL előtt egy Mazda személygépkocsi ütközött és csúszott alá egy nyergesvontatónak, senki nem sérült meg.

Kutyamentés

A szomszédok hívták a tűzoltókat szeptember 15-én éjjel az Edit utca 21-be, ahol keservesen nyüszített egy kutya, mivel a lába a kerítés és a járda közé szorult.

Betegmentés

Rendőrségi hívásra szeptember 17-én délben erővel hatoltak be egy Újszász utcai lakásba, ahol egy idős, sérült ember várta a segítséget.

Szeméttűz

A Budapesti út 86. előtt szeptember 24-én este kigyulladt egy kuka, amit a tulajdonos több liter vízzel sem tudott eloltani, így 19 óra 48 perckor hívta a tűzoltókat.

Gáz-szag

Egy Linda utcai, első emeleti lakás CO-jelzője működésbe lépett szeptember 25-én délben. A raj mérései szerint a gáz az Electrolux típusú gáztűzhelyből eredt, amit lezártak, és felhívták a figyelmet a kijavítására.

Füstmérgezés

Egy Jávorfa utcai családi házban július 11-én történt kéményellenőrzés, megállapították, hogy az szennyezett, és idővel kitisztítják a kéményseprők. Mivel ez hónapok óta nem történt meg – és hideg idők jöttek –, a lakók helytelenül bedurrantottak a két szobát fűtő cserépkályhába szeptember 28-án este. Másnap reggelre a ház füsttel telítődött, két személy mérgezés gyanújával kórházba került.

Gyújtogatott a részeg

Október 2-án 16 óra 41 perckor hívták a tűzoltókat az Avas utca 13. szám elé, mivel egy ittas férfi meggyújtotta az utcára kitett, összekötözött faágakat.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez