Hozzávalók: 1 csirkeaprólék + belsőség, 3 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, fél csokor petrezselyem, 1 dl tejföl, 1 dl kefír, só, fehérbors, egy csepp ecet vagy citromlé, 1 teáskanál liszt Az apróra vágott hagymát zsírban megdinszteljük, hozzátesszük a feldarabolt húst, sózzuk, borsozzuk és színtelenre sütjük. Kis vizet adagolva hozzá fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a petrezselymet. Zsírjára sütjük fedő nélkül, a húst félrehúzzuk, és a lisztet megpirítjuk. Elkeverjük a lisztbe a tejfölt, kefírt, mikor sima a mártás, összekeverjük a hússal, ízlés szerint kis citromlevet keverünk bele, ha kell, sózzuk. Nokedlivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! |