Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28756898
   « Vissza

Településfejlesztési fórum Csömörön: központban a kiemelt fejlesztések és nagyberuházások

 « Cikkek és hírek 
2017. március 22.
 

Március 6-án tartották a 2017. évi településfejlesztési fórumot, melyen az önkormányzat jövőbeni fejlesztési terveit ismerhették meg a meghívott vendégek.

kepfile

  A találkozón egy nagyszabású, öt évre előremutató fejlesztési programot vázolt fel Fábri István polgármester, melyben a tervezett nagyberuházásokat, az új közösségi tér- és közterületfejlesztési programot, valamint a felmerülő településfejlesztési dilemmákat és településpolitikai változásokat ismertette.
   A fejlesztési tervek ismertetését követően Pásztor Sándor önkormányzati képviselő vitára bocsátotta a közösségi együttélés alapvető szabályainak betartására megalkotott csendrendelet tervezetet. A többségében egyöntetű vélemények ellenére a szabályok megfelelő kidolgozása és betartatásának problémája miatt még további egyeztetések szükségesek ezügyben.

  A sikerrel lebonyolított és sok hasznos véleményt hozó esemény után a tavaszi időszakban településrészi fórumokat tart az önkormányzat az adott környéken élők számára, melynek keretében a lakók meghívást kapnak a közvetlen környezetük fejlesztési terveit megvitató fórumokra. Minden érintett lakost az internetes felületek mellett külön szórólapon is értesít az önkormányzat.


Több helyi közintézményt is felújít az önkormányzat

Európai uniós támogatásból épületenergetikai felújítást végezhet az önkormányzat a Major úti általános iskola, a Szabadság úti zeneiskola, a Kacsóh P. utcai óvoda, a Major úti sportcsarnok és a Kossuth utcai szociális központ épületein.

kepfile

   Százszázalékos európai uniós támogatásból több helyi közintézményt is felújíthat az önkormányzat. A képviselő-testület múlt év nyarán nyújtotta be pályázati igényét összesen közel 250 milliós, vissza nem térítendő pályázati összegre. Az egyik leglátványosabb fejlesztés a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola Major úti épületén várható: a falak hőszigetelése mellett új vakolatot kap a teljes épület, továbbá a tetőt is hőszigeteléssel látják el, a korábban önerőből elkezdett ablak- és ajtócsere program pedig teljesen befejeződik. A Szabadság úti Krammer Teréz Alapfokú Művészeti és Zeneiskola épületén is hasonló jellegű felújítást végeznek. A Kacsóh Pongrácz utcai óvoda épület szintén teljesen új külsőt kap amellett, hogy a hőszigetelés eredményeképpen itt is gazdaságosabb lesz az épület fenntartása.
   A Csömör Sportcsarnok épületének nagy része a korábbi években önkormányzati önerőből és társasági adós pályázati támogatásból újult meg, így a mostani pályázati támogatásból már csak a tető hőszigetelését végzik el, illetve nagy napelemek kerülnek az épület tetejére, aminek eredményeképpen várhatóan lényegesen alacsonyabb rezsiszámlákkal lehet majd számolni.
  A Kossuth utcai Szociális Alapszolgáltatási Központ épülete új nyílászárókat, hőszigetelt homlokzatot és tetőszigetelést kap, aminek eredményeképpen az épület működtetése gazdaságosabb lesz és a homlokzat is megszépül.
  Az új Csömöri Egészségház építése is elkezdődik idén, amire a teljes összeget, több mint 300 millió Ft-ot önerőből biztosítja az önkormányzat, bár itt is felmerülhet pályázati támogatás lehetősége.
   A Petőfi Sándor Művelődési Ház felújítását és bővítését célzó koncepciótervén dolgozik az önkormányzat. Ennek része lesz a jövőben a szomszédos Hősök tere közlekedésbiztonsági áttervezése is. A kivitelezés lehetséges ütemezése és a finanszírozási forrás itt még bizonytalan.


Farsangi imahét

kepfile

Hatvannegyedik alkalommal rendezték meg Csömörön az evangélikus farsangi imahetet, mellyel méltón zárult a farsangi időszak a településen. A február 26-tól március 4-ig tartó időszakban minden este más meghívott egyházi előadó, lelkész adott lelki útravalót az egybegyűlteknek.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez