Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665305
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. május 17.
 

XIV. kerület

Betegmentés, lakásfelnyitás

Pillangó parki lakásában elesett és mozgásképtelen lett egy idős lakó, a raj nyitotta fel az ajtót a mentőknek április 6-án.
Több hete nem mutatkozott egy kilencedik emeleti lakó az Ormánság utcában. A rendőrség április 12-én 15 órakor hívta a tűzoltókat, akik erőszakkal hatoltak be; az idős nőt holtan találták.
Egy Limanova téri, földszinti lakost szintén holtan találtak meg április 18-án, miután felfeszítették a bejárati ajtót.
Április 24-én éjjel riasztották a rajt a rendőrök egy Róna utcai, negyedik emeleti lakás feltöréséhez, mert idős lakója elesett és nem tudott ajtót nyitni a mentőknek.
Április 29-én délután idős, mozgásképtelen férfit hoztak le a második emeletről a mentők kérésére.
Május 4-én délután a Kaffka Margit utcába szólt a riasztás: nem adott életjelet magáról a lakó. A rendőrség és a hozzátartozók kérésére a raj az ablak biztonsági zárját levágva hatolt be, az illetőt holtan találták.

Szeméttüzek

A Zászlós utcában egy használaton kívüli irodaépület melletti felhalmozott szemét égett 25 négyzetméteren április 8-án este, egy D-sugárral oltották el.
Május 5-én a Szőnyi út 28-nál kb. egy köbméternyi szemetet oltottak el puttonyfecskendővel.

Közlekedési mentések

Április 9-én 16 óra után a Gyomafalva és Királyhida utca sarkánál egy román rendszámú Opel Corsa háznak ütközött, egy személyt a mentő kivizsgálásra kórházba vitt. Károsodott a garázskapu, gázcsonk, ereszcsatorna, házfal.
Április 12-én kora reggel az M3-as kivezető szakaszán, a vasúti felüljáróról lezuhant egy Iveco típusú teherautó a Kacsóh Pongrác útra. Egy súlyos sérültet a Baleseti kórházba vitt a mentő.
Április 19-én reggel nyitott billenőplatóval hajtott végig egy tehergépkocsi a Szugló utcán, az Öv utcától a Vezér utca kereszteződésig. Leszakított fákat, vezetékeket, személyi sérülés nem történt.
Május 1-én 16 óra előtt három személyautó ütközött össze az Egressy út 135. előtt, egy személy könnyebb sérülést szenvedett. A rendőrségi helyszínelés után a raj megszüntette a forgalmi akadályt.
Május 5-én délután a Thököly út 104-nél egy utasokat nem szállító BKV-busz légkondijának kompresszora megszorult, ezért meggyulladt az ékszíj. A tűzoltók kiérkezésekor a tüzet kézi készülékkel már eloltották.

Fakárok

Az Állatkerti körút 1-nél egy kigyulladt odvas fa belsejét egy D-sugárral oltották el április 12-én este.
Április 26-án reggel a Jávorka Ádám utca 9. előtt egy 5 méter magasságban lehasadt, villanyvezetékre lógó ágat fűrészeltek le. Másnap délután az Ilka utca 45-nél 5 méteres, lehasadt faágat kellett eltávolítani.
Május 6-án délben XIV/létra használatával fűrészelték le egy meghasadt fa kábelekre lógó ágait a Czobor utca 33. előtt.

Olaj a tűzre

Egy Erzsébet királyné úti étterem konyhájában a gáztűzhelyen felejtett olaj lobbant lángra április 20-án délben, senki nem sérült meg. A raj kiérkezése előtt a tüzet eloltották a dolgozók. Károsodott a tűzhely, az elszívó berendezés, a falak kormozódtak.

Robbanás

Az Angol utca 53. alatti társasház földszinti lakásában felújítási munkák folytak április 26-án reggel. Nyílt égésterű gázkonvektor mellett, zárt térbe PU-habot használtak, a hajtógáz és az oldószer gőzei a padló szintjén összegyűlve felrobbantak, egy munkás megsérült. A detonációtól a lakás két fala is megrepedt, deformálódott.

Zárlatos vezeték

Egy Egressy úti, első emeleti lakás fürdőszobájában szikrázott, füstölt az elektromos kötődoboz túlmelegedett vezetéke április 29-én este. A rajt 22 órakor riasztották a helyszínre.

Tűz az udvarban

Április 30-án éjfélkor hívták a rajt a Szatmár utca 103-ba, ahol a kétszintes társasház udvarán nagy mennyiségű faanyag, hulladék kapott lángra (már nem először, így felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja). Az egyik földszinti (lakatlan) lakás ablakkerete, egy emeleti lakás teraszajtaja, üvegezése károsodott a nagy hőtől.

Elhagyatott épületek

Május 6-án este a Rákospatak utca 116-nál, az utcai régi sínek melletti, vélhetően hajléktalanok által lakott téglaépület égett teljes terjedelmében.
Nem sokkal utána, május 7-én éjjel az előző tűzesettől kb. 150 méterre egy 120 négyzetméteres épület egyik helyisége és a tetőszerkezet kapott lángra. A tűzoltók az oltások után átadták a helyszíneket a rendőrségnek és a tűzvizsgálóknak.

XVI. kerület

Fakárok

A Sarkad utca 49. előtt egy tízméteres fa kerítésre, kapura dőlt és elektromos, ill. telefonkábelt szakított el. A raj április 6-án délután szüntette meg a veszélyhelyzetet.
A Kémény utca 2-nél hatméteres fa dőlt az úttestre, a tűzoltók április 20-án mentesítettek.
Május 5-én létrával, csáklyával dolgoztak a tűzoltók az István király utca 1. szám alatti játszótéren, ahol nyolc méter magasságban két 3 méteres, lehasadt gally veszélyeztette a gyerekeket.

Betegmentés

Elesett családi házában egy idős hölgy és nem tudta beengedni a mentőket április 25-én este. Rendőrségi hívásra a raj törte fel a bejárati ajtót a Futórózsa utcában.
Május 7-én egy Kicsi utcai társasház első emeleti lakosa hívta a tűzoltókat, mert elesve mozgásképtelenné vált. A tűzoltók az erkélyen át hatoltak be, és átadták az illetőt a mentőknek.

Közlekedési balesetek

Április 19-én délután személyautó ütközött egy HÉV-szerelvénnyel a Veres Péter út 45-nél, egy sérültet kórházba vittek. A helyszínelés után a forgalmi akadályt a rendőrség szüntette meg.
Április 26-án reggel a Szent Korona utca 53. előtt egy Daewoo Matiz az ott parkoló Opel Corsának ütközve oldalára borult, személyi sérülés nem történt. A rendőrségi helyszínelés után a raj kerekeire állította a kocsit és megszüntette a forgalmi akadályt.

Füstölt a kályha

Április 28-án bedurrantottak egy Kolozs utcai családi ház cserépkályhájába, ami füsttel telítette meg a lakást. 14 óra 11 perckor hívták a tűzoltókat: mire kiérkeztek, a füstölgést megszüntették a háziak.

Rádőlt a szekrény

Egy Köztársaság utcai házban idős hölgy szorult a ledőlt szekrény alá, és súlyosan megsérült május 3-án este. A bútort a raj emelte le a hölgyről.

Leszakadt kábel

Május 4-én reggel 6 órakor értesítették a rajt, hogy a Jávorfa utca 114-nél leszakadt egy telefonos kábel. Kézi erővel rögzítették vissza az oszlopra.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez