Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662194
   « Vissza

Kutyatámadás Sashalmon – súlyosan megsérült a postás

 « Balesetek 
2017. május 17.
 

Közismert dolog, hogy a házőrző kutyáknak az iskolából hazatartó fiúgyerekeken kívül a postások a legnagyobb ellenségeik. A kibékíthetetlen ellentéten egyetlen dolog segíthet, ha az „ellenfeleket” a kerítés két oldalán tartjuk. Az Aranycsillag utcában mindenki tudott arról a cane corso fajtájú 50 kg-os izomtömegről, amely korábban állítólag már két eb életét is kioltotta (ennek valóságtartalmát is meg fogják vizsgálni). 

    Nos, ez a „kutyus” május 16-án nekünk, embereknek is bemutatkozott. Történt ugyanis, hogy koradélután a sashalmi postás megállt az említett háznál, ahova ajánlott küldemény miatt be is kellett csöngetnie. A házat őrző cane corso-t már a postás látványa is felingerelte, ám az, hogy még be is csöngetett hozzájuk, csak olaj volt a tűzre. A postás pechére nem ismerte az állatot, mert bár nem volt fiatal, először volt ezen a területen. Így megnyugodva fogadta a házban lakó idősebb hölgy megjelenését. Még az sem zavarta, hogy az asszony a nyitott kertajtóban állt le vele beszélni.
    Még csak az ajánlott küldemény aláírásánál tartottak, amikor a kutya váratlanul nekirontott a postásnak, akit őrült módon tépni kezdett. Az asszony természetesen megpróbálta szétválasztani a feleket, ám, ahelyett, hogy ez sikerült volna neki, maga is megsérült. A nagy kiáltozásra, sikoltozásra, hörgésre és ugatásra a szomszédok is felfigyeltek, akik megpróbáltak segíteni a bajba jutott postásnak. Csak a szemtanúk állításából derül ki, hogy két bátor szomszédnak lapátokkal sikerült a megvadult ebet leválasztania a vérben fetrengő postásról.
     Miután a kutyát a kerítésen belülre terelték, azonnal hívták a mentőket, akik a sérülteket kórházba szállították. A postást információink szerint még aznap este meg kellett műteni, az állapota nagyon súlyos (hivatalosan nyolc napon túl gyógyuló, nem hivatalosan az állat néhány helyen a csontig leharapta a húst a lábáról), de a kutya sérült tulajdonosát is kórházba kellett szállítani. A kutyát éjszakára az üresen maradt ház kertjében hagyták, ám ez nem marad így sokáig. Az ügyben ugyanis a rendőrség is vizsgálatot indított, méghozzá gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyében. Ez a vád a vizsgálat eredményétől függően még súlyosbodhat is. A kutya ügyében pedig a helyben illetékes kormányhivatal állategészségügyi hatósága (azon belül pedig a kerületi hatósági állatorvos) köteles eljárni...

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez