Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.31. kedd
Marcella
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26394439
   « Vissza

Kertvárosi Időutazások: harcok, villák, Gödöllő

 « Cikkek és hírek 
2017. május 17.
 

kepfile

A gyönyörűen felújított Dozzi villa Mátyásföldön, a Diósy Lajos utcában

  Május 27-én, szombaton 10.00 MÁTYÁSFÖLD LEGSZEBB VILLÁI I. A Pilóta utca védett villái után az eredeti szépségében felújított díszes Dozzi-villát nézzük meg (kívülről), belülről is láthatjuk a katolikus és a festett kazettás mennyezetű evangélikus templomot, valamint a volt szovjet katonai főparancsnokságot.
  Június 3-án, szombaton 14.00 BÁLOZÓ MÁTYÁSFÖLD. Csodálatos villák közt sétálunk, négy egykori báltermet belülről is megnézünk: a Mátyás király szállodát (ma Corvin Gimnázium), az MLTC székházat, az Erzsébetligeti Színházat, és betérünk egy villába, a Kertvárosi Helytörténeti Gyűjteménybe.
  4-én, vasárnap 14.00 CINKOTA A-Z-IG. Sok fontosat megmutatunk, ami nosztalgiázásra is jó alkalom: az általános iskolát, pincéjében egy múzeummal, a tájházat, ahol pünkösdi mulatság lesz, a templomokat, a községháza-kultúrházat, a bezárt öregtemetőt. Cinkotaiaknak (lakcímkártyával) ingyenes.
  5-én, hétfőn 14.00 (Pünkösd, szabadnap) KERÉKPÁRTÚRA a NAPLÁS-TÓIG, a mátyásföldi villanegyedtől a Szilas-patak mentén, kihangosítós idegenvezetéssel.
  10-én, szombaton 10.00 HARCOK NYOMAI a Kertvárosban. Az I. és II. világháború valamint 1956 országos és helyi vonatkozásairól beszélgetünk két történésszel, Aranyossy-Péter Máté hadisírkutatóval, és Kloska Tamással. Hadisírok után kutatunk a bezárt szentmihályi öregtemetőben, és bejárjuk a Tóth Ilonka emlékházat, ahol archív fotókat vetítünk.
  10-én, szombaton 14.00 CSOKIMÚZEUM ÉS ÁRPÁDFÖLD nevezetességei, csokikóstolással. 6 éven felülieknek!
 11-én, vasárnap 13.00 A MAGYAR PÉRE-LACHAISE: HOL SÍRJAIK DOMBORULNAK… A Fiumei úti nemzeti sírkertben séta a 16. kerület nagyjai után kutatva, és híres művészekre emlékezve, a Deák- és Kossuth-mauzóleum megtekintésével.
 18-án, vasárnap 10.00 VARÁZSLATOS GÖDÖLLŐ (egésznapos): Erzsébet-park, Sisi szobor, Királyi Váró, kastélykert, pálmaház, a Királyi Kastélyban Európai kastélyok fotókiállítás (az állandó kiállításra nem megyünk be), a megújult városi múzeum (Gödöllő, a nyaralóhely kiállítás), víztorony, botanikus kert.
  A kirándulások 2,5-3 órásak, részvételi díj: felnőtt 900 Ft, diák, nyugdíjas 700 Ft; 10 éves korig ingyenes (kivéve Gödöllőn és a csokisétán). Csokiséta 1600/1400 Ft, buszos túra 1600 Ft. Gödöllői túra 2900 Ft + opció: ebéd 1000 Ft (előre utalandó).  Előzetes jelentkezés szükséges, ekkor derül ki az indulási helyszín: 0620/9310-800, kertvarosiidoutazo@gmail.com. A programokban változás előfordulhat! Részletes program Kertvárosi Időutazó facebook oldalán vagy hírlevélben.

                                                                                                                                              Benedek Ágnes

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez