Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.28. szombat
Károly, Karola
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26372764
   « Vissza

Harcművészeti gála az iskolában

 « Cikkek és hírek 
2017. június 16.
 

kepfile

    – A közelmúltban rendezték a Nagy Budapesti Sportágválasztót, ám ezt a mai rákosszentmihályi rendezvényt is nyugodtan nevezhetjük egy mini sportágválasztónak – mondta Lehmann László, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára a II. Kertvárosi Küzdősport, Önvédelmi és Harcművészeti Gála megnyitó ünnepségén. A rendezvénynek ezúttal az olimpiai iskolák táborába tartozó Szent-Györgyi Albert Általános Iskola alsós épülete (és udvara) adott otthont.
    – Szerettünk volna mintákat mutatni a gyerekeinknek – mondta a rendezvény ötletgazdája, Tóth András igazgató –, hogy minél megfelelőbb sportágat választhassanak maguknak. A tavalyi évben az első gálánkat még a felsőtagozatosak épületében rendeztük, de úgy véltük, jobb, ha a diákok minél előbb találkoznak már a lehetőségekkel, ezért idén inkább az alsósainkra fókuszáltunk.
    Az igazgató szerint bizonyítható tény, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen sportolnak, a tanulás terén is jobban teljesítenek. A kiszámítható napirend, a fegyelem és a rendszeres mozgás nemcsak a kitartásukat, hanem a koncentrációjukat és az önuralmukat is fejleszti. Példaként felhozta, hogy van olyan kung-fus növendéke, aki a küzdősport mellett a kerületi matematikaversenyeken is kiemelkedően teljesít.
    A szent-györgyis alsósok a június 7-én rendezett eseményen olyan sportágakkal ismerkedhettek meg, mint az aikido, a judo, a vívás, a birkózás, a kyokushin karate, a kung-fu, az ökölvívás és az íjászat. Ehhez persze az is kellett, hogy ezek a sportágak a kerületben is fellelhetők legyenek. A Kertvárosban az elmúlt tíz évben nagy átalakuláson ment keresztül a sportélet, ez pedig a küzdősportok területén is éreztette hatását. A helyi birkózó és vívóklubok például ma már az ország legjobb utánpótlásnevelő műhelyei közé tartoznak.
   A június 7-i rendezvény azonban a jelen és a jövő lehetőségeinek bemutatása mellett a múlt sikereinek felidézéséről is szólt. Ebbe segített be a szentmihályi gála több díszvendége – Hencsei Pál sporttörténész, Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó, Majsai Károly ezüst- és bronzérmes paralimpiai asztaliteniszező és Csatári József olimpiai bronzérmes birkózó, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola öregdiákja –, akik a gála keretében beszélgettek a gyerekekkel. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez