Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.29. vasárnap
Adél
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26379222
   « Vissza

Helyreállt a világ rendje

 « Cikkek és hírek 
2017. július 19.
 

Decsi Művek – Árpádföld

kepfile

Örül a csapat – nagy csatában nyerték a bronzmeccset

    A vívók számára a nyár egy júniusi Európa-bajnoksággal kezdődött, majd egy júliusi világbajnoksággal tetéződik, hogy aztán egy augusztusi Universiade-val záruljon le. Unalomra tehát nem panaszkodhatnak sem az élversenyzők, sem pedig az edzőik. A XVI. kerületben mindkettőre, élversenyzőre és edzőre is találni példát. A magyar férfi kardcsapat szakágvezetőjét ugyanis Decsi Andrásnak, a csapat legrutinosabb tagját pedig Decsi Tamásnak hívják. A névegyezés nem véletlen, hisz egy testvárpáról van szó, akik mindketten Decsi István, árpádföldi mesteredzőnek a fiai.
    És akkor nézzük, miként működik a kertvárosi kardvállalat, a Decsi Művek? Decsi András, a magyar kardcsapat irányításán kívül Szilágyi Áron olimpiai bajnokunkat is edzi. Hogy milyen eredménnyel, azt a tavalyi riói siker bizonyítja. András pedig ennek az eredménynek köszönhette a díszpolgári címét. A másik Decsi fiú, Tamás az édesapjától kapja az iskolákat. Ez a négyes felállás nagyon hatékonynak tűnik. A tavalyi esztendő sikereiről, Áron és Tomi olimpiai szerepléséről, illetve a csapatvilágbajnoki ezüstérmükről már hírt adtunk, most azonban a nyár első világversenyén termelt két érmet, és két döntős helyezést a Decsi Művek.
   A tbiliszi Európa-bajnokság egyéni versenyében Szilágyi Áron ugyanis majdnem első lett. Ebben csak a legeslegutolsó lépésnél az egész nap bombaformában vívó német Hartung tudta őt megakadályozni, aki taktikus vívással diadalmaskodott ellene a fináléban. Így Áron, Decsi András tanítványa az olimpiai arany után az Európa-bajnokságon ezüstérmes lett. Hartung nem mellesleg a döntőig vezető úton még két másik magyart is búcsúztatott, a vasasos Szatmári Andrást a nyolcadddöntőben, a mi Decsi Tominkat pedig a negyeddöntőben. A 35 éves kertvárosi vívó ezzel ötödik lett az EB-n. Rajta kívül még egy harmadik magyar, Gémesi Csanád is a nyolc közé jutott.
     Az egyéni eredményekből két dolog világosan látszódott: egyrészt, hogy a magyarok legyőzésével aranyérmes német Hartungnak rettegnie kell a magyar kardcsapattól, amelynek tagjai revansot kívántak venni elveszített asszókért, másrészt, hogy a vívóink – hála, a Decsi Műveknek – remek formában vannak az EB-n. És a jó forma szerencsére a csapatversenyen is kitartott. A Decsi András által irányított együttes a belgák ellen melegített be, majd nagy csatában legyőzte a franciákat, hogy aztán az elődöntőben kikapjanak a bombaformában vívó oroszoktól. A bronzmeccsen pedig ki más, mint a német gárda várt rájuk. Nos, a Hartung elleni hadjáratot Szilágyi Áron azonnal megkezdte, hisz az első asszójában rögtön 5-1-re verte a két nappal korábbi legyőzőjét. A villámrajt pedig villámgyőzelmet is hozott, a magyar csapat 45-28-ra gázolta el a németeket, amivel bronzérmes lett az Európa-bajnokságon.

kepfile

Decsi Tamás győzelme

    Az első feladat tehát kipipálva, az egyéniben és csapatban szerzett két érem és két döntős helyezés remek eredménynek számít, ám ünnepelni nem sokat lehet, mert máris készülni kell a júliusi lipcsei világbajnokságra. A Tbilisziben rendezett Európa-bajnokságon végre a világ rendje is helyre állt, hisz ismét a férfi kardvívás volt a legerősebb fegyvernemünk. Úgy, ahogy azt Gerevich Aladár, Kovács Pál és Kárpáti Rudolf idejében megszoktuk. Nem tagadás, jó régen vártunk már erre, és ahhoz, hogy ez így lehessen, nagy szükség volt a Decsi Művekre!
                                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez