Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654035
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató az Oroszlán jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2017. július 19.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Az idén július 23-tól augusztus 23-ig tartózkodik a Nap az Oroszlán jegyében. Mifelénk ez a nyár közepe, a száraz meleg apoteózisa, fokozott hőség, kánikula. Az ember, természeténél fogva, gyakorta arra vágyik, ami éppen nincs. Télen melegednénk, nyáron hűvösben ücsörögnénk. Én mégis Micimackó életfilozófiája mellett török pálcát: nyáron nyaraljunk, télen teleljünk, és együnk rendszeresen mézet! Mindennek rendelt ideje van, és annak örüljünk, azt a legkisebb jót is vegyük észre, ami velünk történik!
  Sokan hallottak a pozitív gondolkodásról, de sok téveszme is kering ez ügyben. A jó, építő gondolatoknak teremtőereje van. De ez nem azt jelenti, hogy csak ez létezik. Az úgynevezett rossz, negatív gondolatok létét megkérdőjelezni fölösleges, nem tudomásul venni ezeket, illetve elfojtani: életveszélyes. Mert minél jobban sűrűsödnek a problémák, melyeknek létezését tagadjuk, annál nagyobb erővel ruházzuk fel azokat. Aztán egyszer csak „elszakad a cérna”, „betelik a pohár”, és a legpozitívabbnak hitt ember követheti el a legvadabb dolgokat. Mit mondjunk, ha esetleg lesz@r bennünket egy madár? Bosszankodjunk? Mi lehet ebben pozitív? Gondoljunk arra: milyen szerencse, hogy a tehenek nem repülnek! Tehát a negatív eseményeket, történéseket tudomásul véve, írjuk felül egy vidámabb gondolattal. A „jobb” többnyire nem azt jelenti, hogy mindenkinek jobb. A jobb, egyeseknek rosszabbat jelent. A magamfajta asztrológus tudja, hogy a negatív események a legkomolyabb tanítások, melyek önmagukban semlegesek, de mivel az egót érintik, ezért hozzácsatoljuk ösztönösen a jó vagy rossz minősítést. A spirituális ember nem onnan veszi észre a fejlődését, hogy rengeteg tanfolyamot elvégez, hanem hogy rövidebb idő alatt értelmezni tudja azt, ami vele történik.
   Az Oroszlán jegy uralkodó planétája a Nap. Be kell látnunk, hogy az életet adó és fenntartó rendszerünk központi csillaga elég komoly negatív kampányba keveredett. A káros sugárzásokkal ijesztgetnek, lassan ki sem merünk lépni a házból 50 fölötti faktorszámú naptej, krém vagy olaj magunkra kenése nélkül. Értem én, hogy a gyártóknak jól jön ez a fajta aggodalom, de azért ami sok, az sok. Mégsem jöhetünk haza egy tengerparti nyaralásból (nap)tejfehéren, bár hivatkozhatunk arra, hogy az arisztokráciánál nem divat a barna szín. Ha a bőrrák okozója is a „gonosz” violán túli sugárzás lenne, akkor már jó ideje elnéptelenedtek volna a vízpartok. Persze itt nem a mértéktelen napozást reklámozom, mert a bőrünket és a benne található pigmentsejteket támogatni érdemes, és nem szénné égetni. A csodálatos, immunvédő D-vitamin szerepéről mindenki hallott. A meglehetősen drága vitaminkészítmények helyett érdemes lenne a Nap önzetlenül felénk áradó sugarait igénybe vennünk, mert a tudomány mai állása szerint szervezetünk ennek hatására előállítja számunkra a szükséges mennyiséget. Higgyék el, a fentről áradó teremtő fény energiáját képtelen pótolni a „frissen cserélt” csoki-csöves szolárium néhány perces műsugárzása. Vegyük végre észre korunk műanyag-csapdáit! A magyar nyelvben minden olyan szó, amely a mű-előtaggal kezdődik, azt jelenti, hogy nem valódi, nem eredeti.
  Az Oroszlán típusú ember magabiztos, önbizalmat sugároz, vezetésre született. Az egészséges kiteljesedéshez neki is szüksége van megfelelő szülői mintákra és neveltetésre. Ha érett felnőttként megkapja a vezetői kinevezést, akkor derül ki valójában, hogy mennyit ért számára a felkészülési időszak. A világtörténelem leghíresebb vezetői között alig találunk olyat, aki képes volt a hatalmával élni és nem visszaélni. Jelenkorunkban megérkeztünk ahhoz a stációhoz, ahol a vezetői szerep maximálisan megkérdőjeleződik. A vezetőnek hatalma van mások fölött, döntéseket kell hoznia. Minden olyan döntés, melyet az érintett közösség nem támogat, külső kényszerként hat. Ez feszültséget gerjeszt, mely végső soron a vezető pozíciójának elvesztését eredményezheti. A valakik által „nagynak” minősített francia forradalom sikeresen szétverte a tradicionális elveket, és egy olyan eseménylavinát indított el, melynek a levét a mai napig isszuk. Állítólag Platóntól származik az a bölcsesség, miszerint a demokrácia a csőcselék uralma. Elég hosszú az út, melyet az emberiség bejárt a szakrális vezetéstől az új típusú demokráciákig! A Vízöntő kor alapproblémája az, hogy a szellemi visszakapaszkodás helyett, az anyagi világ nyálkás, ragacsos lápvidékén tántorgunk, és a káprázat világának negédes fátyla teljesen eltakarja a Napot.
     A jelenkor történelmének düledezni látszó, recsegő, ropogó díszletei között nehéz Oroszlánnak lenni. Hálátlan feladat megküzdeni az elismerésért. A művészeket feláldozzuk a „celebség” oltárán. A Nap fényét színes reflektorokra cseréljük. Üveggolyókért ácsingózó bennszülöttekké váltunk a hatalmukat féltve őrző, szánalmas konkvisztádorok kezében. Már nem a testet-lelket melengető szépséget keressük, hanem a meghökkentést. A zene isteni harmóniáját lecseréltük a fizikai rezgéseket erősítő monoton ritmusokra, az irodalmat a posztmodern trágárságra, a gazdag szókészletünket a szleng mindent leegyszerűsítő ősemberi szintjére, a normalitást az extrémitásra, a szeretkezést a gyors szexre.
    Az idő pénz, tartja a mondás. De lehet-e pénzzel időt vásárolni? Az egyetlen értelmes megoldás a Kronosz szekerén utazó embernek: megcélozni a minőségi életet. Mert az időnek nemcsak mennyisége, hanem minősége is van. A rovar-tudat szintjére lesüllyedni értelmetlen vállalkozás. Már csak azért is, mert mindannyian magunkban hordozzuk az isteni szikrát, azt a szent tüzet, melyet a külső sötétség el nem pusztíthat.
     Az Oroszlán üzenete nem más, mint a teremtés önzetlen és felelősségteljes öröme.

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                               Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez