Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656463
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. szeptember 20.
 

XIV. kerület

Közlekedési balesetek

A Fogarasi út 169. szám előtt Opel és Toyota típusú személyautók ütköztek össze augusztus 15-én 21 órakor. Három súlyos sérült került kórházba.
Augusztus 19-én késő este a Miskolci utca és Csömöri út kereszteződésében Toyota Prius típusú taxival ütközött össze egy Opel Astra. Az Opel Astra karosszériája annyira roncsolódott, hogy a vezetőt a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a roncsból, majd a mentők kórházba szállították.
A Füredi utca 5-nél Alfa Romeo ütközött villanyoszlopnak, egy beszorult utas a tűzoltók feszítő-vágó készülékkel szabadítottak ki, s egy másik sérülttel együtt vitték a mentők kórházba augusztus 20-án éjjel.
Augusztus 24-én délben az Öv utca és Istvánffy utca sarkán fának ütközött egy BKK busz. Személyi sérülés nem történt. Aznap 19 órakor egy benzinszállító kamion ütközött össze három személyautóval a Hungária körút és Erzsébet királyné útja kereszteződésében. A balesetben senki nem sérült meg. Rendőri helyszínelés után a raj megszüntette a forgalmi akadályt.
Szeptember 2-án délután a Kerepesi út és Hungária körút kereszteződésében Mazda 6-os karambolozott egy BMW-vel. Egy idős hölgyet a mentők kórházba szállítottak.
Szeptember 10-én délelőtt a Hungária körút 1-nél két Ford Mondeo személyautó ütközött, egy könnyű sérültet a mentők a helyszínen láttak el. A raj áramtalanított, majd megszüntette az olajszennyeződést.
Szeptember 12-én délután a Nagy Lajos király útja 55. szám előtt a 62/A jelű villamos Opel Combo kisteherautóval ütközött, sérülés nem történt. Ugyanezen a napon a Semsey Andor utca 8. szám előtt egy forgalomban álló Zastava vezetője kerregő hangot hallott, majd a motortér füstbe borult. Feltehetően elektromos hiba miatt túlhevült az indítómotor. A motortér teljesen kiégett, mire a tűzoltók eloltották.
Szeptember 13-án éjjel egy órakor egy Skoda Roomster típusú taxi kidöntött egy lámpaoszlopot, a balesetben egy személy könnyebben megsérült. A tűzoltók áramtalanítottak, a forgalmi akadály megszüntetését az Elmű végezte.

Szeméttüzek

Augusztus 25-én a Szentmihályi út 4. előtt szelektív hulladékgyűjtő sziget égett teljes terjedelmében.
A Mogyoródi út 140. szám előtt az utcán négy darab kuka égett szeptember 15-én éjjel, amit a tűzoltók egy D-sugárral oltottak el. Az utcát átvizsgálva a 142. és a 153/B. számú házak előtt szintén égtek a szeméttárolók, amit szintén eloltottak.

Lakásfelnyitások

Augusztus 21-én este történt kivonulás a Francia út egy második emeleti lakásához, melynek idős lakója nem adott életjelet. A raj a zuglói tűzőrség motoros létrájának használatával erővel hatolt be az ablakon át, bent egy földön fekvő, feltehetően elhunyt személyt találtak. A helyszínt átadták a rendőrségnek.
Szeptember 6-án hozzátartozói kérésre az ajtót feltörve hatoltak be a Hungária körút egyik lakásába, ahol egy elhunyt személyt találtak.
Egy Vezseny utcai harmadik emeleti lakás szobájában egy kisgyerek zárta magára az ajtót szeptember 11-én délelőtt. A szülők kérésére a raj feltörte a szobaajtót.
Szeptember 14-én délután az Egressy út egyik második emeleti lakását a rendőrség kérésére törték fel a tűzoltók, bent a padlón fekve egy idős férfit találtak.

Fakárok

Szeptember 5-én az Egressy út 81-nél egy három méteres lehasadt faágat kézi erővel távolítottak el a tűzoltók.
Szeptember 14-én a Szatmár utca 17. szám előtt egy nyolcméteres faág dőlt a vezetékekre, a Raj létra és daru használatával tudta azt leemelni. Aznap este a Czobor utca 23. számhoz mentek, ahol egy tízméteres fa tört ki tövestől, egy szomszéd fára támaszkodva.
Szeptember 15-én kora reggel a Kerepesi út 124-hez hívták a tűzoltókat, ahol 9 méteres magasságban lógó korhadt faágat távolítottak el.

Tűz az egyetemen

Szeptember 5-én éjjel az Egressy úton lévő egyetemi irattárban tűz ütött ki. Nagy mennyiségű ügyirat és dosszié semmisült meg, a tűzoltók egy C-sugárral és egy gyorsbeavatkozóval oltottak. Felmerült a szándékosság gyanúja.

Konyhatűz

Zárlat miatt füstölni majd égni kezdett a villanytűzhely egy Utász utcai lakás konyhájában szeptember 9-én éjjel 3 órakor. A tűz átterjedt a konyhabútorra, mosogatógépre, a vízóra a hőtől megolvadt, a lakás falai bekormozódtak.

Égő gumitömlők

Az Olof Palme sétány 2-nél, a Főkert telephelyén gumitömlők és egy talicska égett szep­tem­ber 11-én este. A tűz oltását a kiérkező rendőrök kezdték meg, majd a tűzoltók fejezték be.

XVI. kerület

Közlekedési mentések

A Rákospalotai határút és a Szentmihályi út csatlakozásánál lévő körforgalomnál egy személyautó árokba hajtott, vezetője pedig karját törte augusztus 15-én este.
Augusztus 28-án délután motoros ütközött személyautóval a Csömöri út és Pálya utca sarkán. A motoros kórházba került. Pár órával később a Rákosi út és a Lajos utca kereszteződésében két személyautó ütközött, mindkét jármű a jobb oldalán és az elején károsodott. Két személyt kisebb sérülésekkel a Baleseti sebészetre vitt a mentő.
Szeptember 7-én reggel a Thököly utca 123. előtt két személyautó ütközött össze, az egyik az út széli kerítést átszakítva fennakadt azon. Személyi sérülés nem történt, a raj áramtalanított, és megszüntette a forgalmi akadályt.
Szeptember 14-én 13:45-kor a László utcában egy Audi A6-os motortere menet közben füstölni majd égni kezdett, amit a tűzoltók eloltottak. A helyszínen a kár mértéke nem volt megállapítható.

Szeméttüzek

Az Ida utcai általános iskola udvarán kigyulladt egy nagyméretű kuka, amit a raj egy D-sugárral oltott el augusztus 19-én este.
Szeptember 5-én délután kigyulladt a Gusztáv u. 73. alatti építési területen összehordott szemét, a raj kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet.

Fakárok

Augusztus 20-án a Szénás utca 117. előtt egy 30 méter magas fa lehasadt oldalágát motoros fűrésszel távolították el.
Az Attila utca 30. szám előtt leszakadt és forgalmi akadályt képező faágat a tűzoltók motoros fűrésszel távolították el augusztus 28-án este.

Bajban volt a galamb

Szeptember 3-én 16 órakor hívták a rajt a Mátyásdomb tér 4-be, ahol egy galamb a szellőzőcsőben rekedt. A madarat a tetőkijárat lakatpántját levágva szabadították ki (így jutottak a cső végéhez).

Hibás hűtőszekrény

Valószínűleg a hűtőszekrény zárlata okozott tüzet a Rákosi úton, egy második emeleti lakás konyhájában szeptember 5-én délelőtt. Az előszoba is részben kiégett, az összes helyiség fala és mennyezete kormozódott. Az oltás egy C-sugárral történt.

Égő lámpatest

Szeptember 11-én délután kigyulladt egy teremgarázs lámpateste a Bóbitás utca 52-ben. A tüzet a gondnok egy kézi tűzoltókészülékkel eloltotta. Egy ott parkoló Ford Galaxi is sérült a ráhulló forró lámpadaraboktól.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez