Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662353
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. október 19.
 

XIV. kerület

Szeméttüzek

A Mogyoródi út 140. előtt a társasház négy kukáját gyújtották fel szeptember 15-én éjjel, a tűz gépkocsikat is veszélyeztetett. A 2 órakor riasztott tűzoltók egy D-sugárral végezték az oltást.
Október 6-án a Bosnyák utca 30. előtti buszmegálló szemétgyűjtője kapott lángra.
Az Ond vezér útja 23. előtt égő hulladéktárolót egy lakó oltotta el vízzel október 7-én délelőtt.

Lakásfelnyitások

Varsó utcai, második emeleti lakásában elesett az idős lakó, sérülése miatt nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A raj motoros létra használatával az erkélyen át ment be szeptember 16-án délután.
Szeptember 22-én délután egy Gvadányi utcai, első emeleti lakást kellett feltörni. A raj dugólétrával az ablakon át ment be, majd hordágyon levitték a lakót a mentőknek, akik a lakásban súlyosan megsérült személyt az Uzsokiba szállították.
Egy Csertő utcai, negyedik emeleti lakást az ablakon át behatolva nyitottak ki, bent egy idős hölgy várta a segítséget szeptember 23-án délután.
Szeptember 27-én egy Torontál utcai lakást tört fel a raj, melyben elhunyt egy idős hölgy.
Október 2-án egy Csertő utcai lakás ajtaját feszítették fel, ahol elesett és mozgásképtelen lett az idős lakó.
Elhunyt Czobor utcai lakásában egy személy, a raj október 4-én délután az ajtórácsot korongos roncsvágóval levágva ment be.

Közlekedési balesetek

A Nagy Lajos király útja és Mogyoródi út sarkán Suzuki Ignis ütközött össze egy Suzuki Carry-vel szeptember 18-án délelőtt, senki nem sérült meg.
Másnap este a Kerepesi út 146. előtt Suzuki Swift karambolozott egy Citroën C3-al, itt sem történt sérülés. A raj a forgalmi akadályt a tűzoltóság szállítójárművének segítségével szüntette meg.
Szeptember 20-án délben a Nagy Lajos király útja és Telepes utca kereszteződésében egy Peugeot 306-os ütközött a 62/A vonalszámú villamossal, ketten könnyebben megsérültek.
Egy Suzuki Swift Skoda Fabiaval ütközött szeptember 22-én kora reggel a Gvadányi utca 64. előtt, egy személyt kórházba vittek.
Skoda Fabia, Ford, Renault és Opel Astra ütközött össze szeptember 28-án 19 órakor a Kerepesi és Szentmihályi út sarkánál. Hárman könnyebben megsérültek, a raj a forgalmi akadályt kézi erővel hárította el.
Október 8-án este BKK-buszba csapódott egy VW Golf az M3-as Rákospatak utca 1. számmal szembeni bevezető szakaszán. A személyautó vezetőjét könnyű sérüléssel vitte kórházba a mentő, a tűzoltók áramtalanítottak, majd átadták a helyszínt a rendőröknek.

Kidőlt fenyő

A Városligeti körút elején kidőlt egy 10 méteres fenyőfa, a raj szeptember 21-én délután fűrészelte szét.

Szándékos gyújtogatás?

Szeptember 27-én 13 óra 50 perckor riasztották a rajt a Fiastyúk utcába, ahol egy bezárt, második emeleti lakás konyhája és szobája égett. Az ablakon át mentek be és eloltották az égő bútorokat, szőnyegeket, gépeket. Felmerült a szándékosság gyanúja.

Kigyulladt a mosógép

Október 7-én egy Öv utcai, földszinti lakás fürdőjében füstölni, majd lángolni kezdett a mosógép, amit a tulaj részben eloltott. A végleges oltást a tűzoltók végezték el.

 XVI. kerület

Főtt az ebéd

Szeptember 18-án tüzet jeleztek a Csömöri úti felüljáró jobb oldalán, a garázssor mögötti részen, de csak a hajléktalanok főzték az ételt. Mire a raj kiért, a tüzet el is oltották.

Betegmentés

Combnyaktörést szenvedett egy idős hölgy Hangulat utcai lakásában szeptember 18-án délben. A raj a bejárati ajtó üvegét betörve, a zárban lévő kulccsal nyitott ajtót a mentőknek.

Karambolok

Október 2-án 12 óra 30 perckor Trabant ütközött egy Daewoo-val a Baross Gábor utca 1. előtt, sérülés nem történt.
Fél órával később a Szlovák út és Ákos utca találkozásánál Suzuki ütközött össze egy Daewoo típusú kocsival, itt egy személy megsérült. Mindkét autó az árokba hajtott, a tűzoltók kézi erővel tették szabaddá az utat.

Zárlat

Október 4-én az Ezerjó utca egyik családi házának alagsorában kigyulladt az elektromos kapcsolószekrény, amit az ott dolgozók porraloltóval eloltottak. A keletkezett kár kb. 500 ezer forint.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez