Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.11.27. péntek
Virgil
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 19304661
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2017. október 19.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

   Az idén október 23-tól november 22-ig tartózkodik a Nap a Skorpió jegyében. Az ősz az elmúlást jelképezi, a természetet járva ilyenkor szembesülünk azzal, hogy semmi sem örök. A szél éles pengeként sújt le a fák leveleire, tehetetlenül egymásra hullnak, beborítva avartakaróval a hideg földet, az ágak kopáran néznek a borús égre, mint ruhájuktól megfosztott elítéltek.

  Eszünkbe jut 1956. október 23-a, a forradalom, a magyar történelem felemelő és tragikus sorseseménye. Iszonyatos lelkesedés, indulatlavina, harc, önfeláldozás, kitartás, elszántság, majd halál, veszteség, bosszú, kegyetlenség, gyász, sírás, temetés. Igazi Skorpió történet. Aztán az Idő malma felőrölte a régi hatalmat, és az igazság órája újraindult.
    A csecsemő születésekor sír. Talán azért, mert tudja, hogy mi vár rá. Vagy megrémül attól, hogy elveszítette azt a békét és nyugalmat, amit az anyaméhben tapasztalt. Kiesett az egységből. Lehet, hogy ez okozza a kétségbeesést. És gyanakszom arra, hogy ez a pillanat mindenkiben megmarad. Ez a fél elem. A félelem.

   Ahhoz, hogy felülkerekedj a rettegésen, meg kell ismerned azt. Keresd meg a saját módszeredet, amivel eljuthatsz a mélységeidbe. A világ téged tükröz. Az emberekben csak önmagadat ismerheted fel. Amikor valaki nem tetszik, amikor egy helyzetet kerülsz, vagy hárítasz, akkor a te problémáidról nem akarsz tudomást venni. Az is létezik, amit elfojtottál, amiről nem vettél tudomást, vagy amit elhazudtál.
   Ha valaki bánt, becsap, kihasznál, igazságtalan veled: tanít. Tanítást kapsz, hogy részese lehess a teljes igazságnak. Mert nincs „általános igazság”, csak egy igazság létezik: a te igazságod. A negatív tanítások, ha sikerül felülemelkedned az egód sérelmein, rájössz, hogy csiszolják az emberségedet, alakítják a sorsodat, fejlesztik a személyiségedet. Minél elfogadóbbá válsz, annál előbbre jutsz az önmegismerésben. Aki nem képes elfogadó lenni, annyit jelent, hogy megrekedt a vágyember szintjén.

     Az ego az életéért harcol. A túlélésért. A vágyak megvalósításáért. Pedig ott belül, te más vagy. Ott belül képes vagy elfogadni mások véleményét, döntéseit, de akár a bűneiket, vagy a gonoszságukat is, mint a teljesség részét. Fejleszd önmagadat, szemléld a világ eseményeit, mint egy oktatófilmet! Ne törd össze azt a tükröt, ami téged tükröz! Értelmezd azt, ami a környezetedben történik, próbáld megfejteni a szimbólumát, a jelentését, az üzenetét. Végső soron légy nyitott szívben és elmében arra a tanításra, ami neked szól.
    A Skorpió ember indulatos. Szélsőséges. Nincs számára középút. Szeret, vagy gyűlöl, harmadik eset nincs. Van benne egy vele született passzivitás. Remeteként éldegél nedves, hűvös én-barlangjában. Néha elő lehet csalogatni, de ahhoz intenzív ingerre van szükség, amely áttöri magánya falát.

    A Skorpió kutatva keres, vagy a matéria, vagy az érzelmek szintjén. Gondolatait az élet és halál problémaköre itatja át. Mindent felboncol, ami felkelti az érdeklődését, meg akarja ismerni a teljes valóságot, és ennek érdekében semmilyen eszköz bevetésétől nem riad vissza. Jó esetben a belső megismerés legmélyebb szintjére juthat, ami analóg a legmagasabb szellemiség átélésével. Rossz esetben a legkegyetlenebb érzelmi zsaroló. Bosszúálló, kegyetlen, a földön fekvőbe is belerúg. Visszaél képességeivel, hatalmával. Képtelen felmérni, mert a rögeszmék, és eluralkodó indulatok megakadályozzák, hogy az általa elindított lavina önmagát is eltemeti.

   Ha szerelmes a Skorpió, akkor féltékeny. Tudja, hogy egyszer minden elmúlik, ebbe viszont képtelen beletörődni. Retteg az érzelmek elmúlásától, fél, hogy megcsalják, ki akarja sajátítani azt, akibe szerelmes. Olyan asztrális hálót fon, amivel előbb-utóbb kellemetlen, fojtogató érzéseket gerjeszt. Észrevétlenül elfogy körülötte a levegő, és megjelenik a társ menekülési vágya, mely, ha testet ölt, akkor szokott befejeződni a kapcsolat. Senki sem lehet valakinek a tulajdona.
  Ha igazán szeretünk valakit, nem büntethetjük azzal, hogy bezárjuk. Ezt kellene megérteni annak, aki a féltékenység nevű betegségben szenved. Ehhez viszont másfajta szemlélet, világlátás kellene. Meg kellene halasztani a meglévő kicsinyes egót, és felépíteni az újat, azt, aki megismerte önmagát és elindult az elfogadás ösvényén. Nem könnyű feladat ez egy Skorpiónak, és valljuk meg: másnak sem...

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!
                                                                                                                                               Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. november 11.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez