Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.27. péntek
Angelika, Angyalka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26367019
   « Vissza

„Könnyebb örülni az életnek…”

 « Cikkek és hírek 
2017. október 19.
 

kepfile

   Milyen egy színészt élőben látni? Képesek lehetünk-e teljesen elvonatkoztatni a filmben látottaktól, és hús-vér emberként kezelni a velünk szemben ülőt, nem pedig úgy bámulni rá, mint egy különleges állatra a vadasparkban? Fenyvesi Zolival, a Tiszta szívvel című, sokszoros díjnyertes magyar akciófilm kerekesszékes főszereplőjével a sashalmi médiatáborban találkozhattunk egy kellemesen megizzasztó kétórás beszélgetés keretei között.
   Ahogy azt a tizenévesektől elvárni lehet, mi sem köntörfalaztunk, de becsületére legyen mondva, a legfurcsább felvetéseinkre (,,Ugye a kiskutyát nem lőtték le igazából a filmben?”) is készséggel és mosolyogva válaszolt. Azt sem bánta, hogy az ezerszer kifejtett, élet a kerekesszékben – típusú kérdésekre kell ismét reagálnia. Nem panaszkodott, sőt mintha arról próbált volna minket meggyőzni, hogy nem olyan nagy dolog, ha az ember deréktól lefelé nem tud mozogni. Nehezen elképzelhető, de Zoli sokszor eljár bulizni a barátaival, szeret vezetni, búvárkodni, kerekesszékes táncos volt, és egy háromkerekű szerkezettel évente négy-ötször indul maratonon, félmaratonon, szerte a világban.
    Mi a következő lépés? Ha nem egy újabb film vagy reklám, akkor talán jöhet az ejtőernyőzés. ,,Szeretnék kiugrani egy repülőgépből. A mélységet már megjártam, jöhet a magasság!” Persze lehet, hogy erre már az akadálymentesítésben élen járó Kaliforniában kerül sor, ugyanis a külföldre költözés is tervben van. ,,Ki ne akarna néha tizenkétezer kilométerre lenni a szeretteitől?” – mondja nevetve, és hozzá teszi, természetesen a távolság a barátaitól, és az őt egyedül felnevelő anyukájától lesz a legnehezebb.
    A 25 éves srác azonban egyelőre biztos itthon marad, hiszen jelenleg is marketing szakon tanul a Metropolitan Egyetemen, ezzel is megmutatva a kételkedőknek, hogy kerekesszékkel nem csak az aluljáróban vagy informatikusként lehet elhelyezkedni.
    Az utolsó harminc kérdés következik, „már csak azt szeretném megtudni, hogy… de utána mehetsz!” – kezdetű mondatok, néhány gyors aláfirkantás és közös fotó… De most már tényleg indulnia kell. Várta a Sziget-fesztivál és a haverok.
                                                                                                                                    Almási Fanni

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez