Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661942
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. december 13.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

November 7-én 10 óra előtt leszakadt egy Mercedes személygépkocsi tankja a Hungária körút 155/A. előtt. Kihasadt felső részéből gázolaj ömlött az úttestre, amit a raj mentesített.
A Mexikói út 47-nél két személyautó karambolozott november 9-én este, egy személy megsérült. Szintén november 9-én két kocsi ütközött össze a Kerepesi út és Hungária körút sarkán; senki nem sérült meg.
November 11-én este a Thököly út és Hungária körút találkozásánál Toyota Corolla és VW Polo ütközött, egy sérültet a mentők a helyszínen elláttak. A tűzoltók a kifolyt olajat, fagyállót felitatták, a forgalmi akadályt kézi erővel megszüntették.
A Gvadányi út 69. előtt két személyautó karambolozott november 20-án, az egyik fa- és betonoszlopot döntött ki. A raj a forgalmi akadályt okozó villanyoszlopot XIII/daru segítségével távolította el, személyi sérülés nem történt.
Két nappal előtte délelőtt Suzuki Swift, Suzuki Ignis és egy Fiat 600-as „találkozott” a Róna utca és Mogyoródi út kereszteződésében, egy embert a mentő az Uzsoki kórházba vitt. A raj áramtalanított, a forgalmi akadály megszüntetéséhez a tulajdonosok hívtak trélert.
December 2-án éjfél után a Kacsóh Pongrác úti felüljáró közepén lerobbant egy kisteherautó. A tűzoltók a kocsit kötéllel vontatták le.

Lakásfelnyitások

November 9-én egy Fűrész utcai lakást tört fel a raj, mivel az idős lakó nem adott életjelet magáról. A lakót elvitte a mentő.
November 14-én az Újváros parki, negyedik emeleti lakásában elesett egy idős asszony, s nem tudott lábra állni. A raj erővel betört és utat adott a mentőknek. E napon még egy Róna parki lakást is feltörtek, mert az idős lakó nem adott életjelet. Bent az illetőt holtan találták.
November 27-én egy Amerikai úti, első emeleti lakást törtek fel dugólétra használatával, mert az idős lakó nem mutatkozott. A lakás üres volt.
November 30-án a rendőrség kérésére egy Fogarasi úti lakást tört fel a raj; lakóját holtan találták.
Megsérült Zsolnai Vilmos utcai lakásában az idős lakó december 1-én, és nem tudott ajtót nyitni a segítségnek. A raj a rendőrség hívására az erkélyen át hatolt be, és nyitotta ki az ajtót.
December 3-án délelőtt sérülést szenvedett Tihany utcai lakásában és nem bírt ajtót nyitni a segítőknek a lakó. A raj erővel hatolt be.

Lógó faág

A Fogarasi út 110-nél egy faág vezetékekre lógva okozott vészhelyzetet, a raj november 10-én reggel XIV/létra és motoros fűrész használatával eltávolította.

Elakadt liftek

Az Istvánmezei út 2-ben egy tízemeletes épület hatodik emeletén áramszünet miatt elakadt a lift. A raj liftkulccsal kimentette az utast november 11-én.
November 20-án este elakadt a lift a negyedik emeleten a Hungária körút 37-ben. A tűzoltók két személyt mentettek ki.

Égő villanyóra

Az Egressy út 154. alatti családi ház előszobájában lévő villanyóra túlterheléstől, illetve rövidzárlat következtében kigyulladt, a tüzet a raj porraloltóval oltotta el november 22-én.

Pincetűz

A Zsálya utcában egy 10 emeletes lakóépület pincéjében tűz ütött ki november 22-én délután. Égtek az ott tárolt ruhaneműk, berendezési tárgyak, elektromos készülékek. A tároló és a lépcsőház füsttel telítődött.

Konyhatűz

A tűzhelyen felejtett étolaj gyulladt meg november 17-én, délben egy Tábornok utcai, harmadik emeleti lakás konyhájában. Károsodott az elszívó, a konyhaszekrény; személyi sérülés nem történt.

Leszakadt vezeték

A Németpróna utca 9. előtt leszakadt egy távközlési vezeték, és 10 méter hosszan feküdt az úttesten. A tűzoltók november 19-én reggel távolították el.

Égő bódé

A Hajtsár út melletti fás-bokros területen kigyulladt egy nyolc négyzetméteres, hajléktalanok által használt bódé, amit egy D-sugárral oltottak el.

Szemetet égettek

A Dévényi utca 1-nél, a Rákospalotai vasúti pályaudvar melletti erdős részen hajléktalanok szemetet égettek a tanyájuk mellett november 21-én délután. A raj oltott, az erdőben nem esett kár.

XVI. kerület

Fakárok

Az Újszász utca 45/b-nél, a parkoló melletti nyárfáról vastag, letört faág lógott, november 9-én a raj kézi erővel eltávolította.
Faág elektromos kábelekre lógott szikrázást okozva az Újszász utca 12-nél. November 12-én este az ELMŰ lekapcsolta a kábelt a rendszerről, és a tűzoltók eltávolították az ágat.

Lakásfelnyitás

Egy Mészáros utcai idős lakó kért segítséget, de nem tudott ajtót nyitni november 11-én délben. A raj felnyitotta a bejárati ajtót.

Tűz a cukrászdában

November 11-én délután tűz ütött ki a Csömöri út 32-ben lévő cukrászdában, feltehetőleg egy polcon lévő elektromos készülék zárlata miatt. Károsodott a fából-fémből készült polcrendszer, a süteményes pult hűtője, több hűtőszekrény, székek, asztalok, iratmappák, armatúrák, kész és félkész termékek, alapanyagok. Az oltás során több, nagy felületű üveg berepedt, betört. Senki nem sérült meg.

Háztűz

November 13-án éjfél előtt egy Rákosi úti, 150 négyzetméteres ház födémszerkezete a kémény körül kigyulladt, az oltás egy C-sugárral történt. A végleges oltáshoz jelentős visszabontást kellett elvégezni, így az ingatlan érintett része lakhatatlanná vált.

Akkutöltés

Egy Dobó utcai családi ház udvarán kigyulladt egy Opel Astra november 13-án este. A tulaj az akkumulátort töltötte fel, de zárlat vagy túlhevülés miatt tűz keletkezett. Károsodott a kocsit motor- és utastere, a műszerfal, első lámpák.

Közlekedési balesetek

A Veres Péter út, Thököly út, Lándzsa utca találkozásánál HÉV-szerelvény ütközött egy személyautóval november 14-én. Személyi sérülés nem történt.

Zárlat

November 20-án jelentették be azt a tűzesetet, ami november 18-án délben történt a Hunyadvár utca 96/A-ban. A háromszintes társasház alagsorában, a tároló helyiség elektromos doboza és kábelei égtek ki.

Felborult a kocsi

A Szlovák út 142.előtt Toyota Corolla árokba hajtott, majd beton hídáteresznek ütközve visszaperdült az úttestre, majd oldalára borulva állt meg november 25-én reggel 8 órakor. A mentő két sérültet az Baleseti Intézetbe vitt.

Égő motortér

Pirosrózsa utcai házának udvarába beállt Renaultjával a tulajdonos november 25-én délután. Kb. 20 perccel utána intenzív füstöt láttak kiáramlani a motortérből, ami az akku környékéről származott. A tüzet a tűzoltók eloltották.

Bejelzett a CO-jelző

A Hársfavirág utca egyik családi házában bejelzett a CO-jelző november 26-án. A tűzoltókat 10 óra 46 perckor riasztották. A műszerek nem mutattak ki gázt, a jelzés téves lehetett.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez