Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656106
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2017. december 14.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    December 21-től január 20-ig tartózkodik a Nap a Bakban, ami azt jelzi, hogy megkezdődik a tél. A jegybe lépés tulajdonképpen nemcsak évszakváltás, hanem téli napforduló is egyben. A leghosszabb éjszaka szimbolikusan a legnagyobb sötétséget jelenti, de a jó hír az, hogy innentől kezdve lassan, de biztosan növekedni kezdenek a nappalok, illetve napról-napra több lesz a fény. Az emberi szellem analóg a tűzzel, ezért az sem véletlen, hogy jobban érezzük magunkat a fényben, bizakodóbbak, optimistábbak, életigenlőbbek vagyunk. Az éjszaka alapvetően a pihenésről, a feltöltődésről, az aktivitás felfüggesztéséről szól, és ez akkor is igaz, ha létezik az éjjeli műszak. Attól még, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni a „fordított” életvitelhez, nem azt jelenti, hogy ez a normális. Az ember egészségével sokan és sokat foglalkoznak, és ez azért van, mert sok a betegség. A civilizáció, vagy amit mi annak nevezünk, valljuk be, hogy rengeteget rontott a helyzetünkön. A stresszes élet, a túlvállalás, az a mókuskerék, melybe számos embertársunk belesétál önként és dalolva. A miértre egyértelmű a válasz: a vágyvilág délibábját hajszoló életmód nagy anyagi ráfordítást igényel. És aki nem dolgozik, és nem túlórázik, az kevesebbet keres, illetve keresni keres, de nem talál. És a kielégítetlen vágyak szilaj paripákként nyerítenek az ego pusztaságában. Minden, amit túlzásba viszünk, az utólag behajtásra kerül a fizikai testünk szintjén. Persze azt is tudjuk, hogy vannak az ügyeskedők, a szélhámosak, a csalók, akik látszólag könnyen jutnak anyagiakhoz, de higgyék el, az sem egy stressz-mentes életvitel. Ott is előbb-utóbb kihozza az égi-pincér a számlát!
    Summa summarum, időt kellene szánni a pihenésre és a feltöltődésre. Az ember számára elérhető legfontosabb tényező az alvás. Mindenki tapasztalta szerintem, hogy mennyi időt kellene eltölteni álom-országban ahhoz, hogy frissen, pihenten kezdje a napot. Ha ennek fittyet hányunk, az energia szintünk lecsökken, az immunrendszer gyengül és a külső, mikroszkopikus betolakodók tüneteket és betegségeket okoznak. Az asztrológia, a betegségeket analógiás jelzéseknek, tanításoknak tekinti. Ha ebből a perspektívából szemléljük a világot és benne önmagunkat, akkor felismerhetjük, hogy a jó és rossz bipoláris játszmájának csak az egónk, a fizikai testünk a „szenvedő alanya”, szellemi szinten minden esetben épülünk.
    A Bak ember céltudatos. Tudja az irányt, amely felé halad. A csúcsra akar érni, és ezért szívósan, kitartóan küzd. A régi korokban a nők vagy az apjuktól, vagy a férjüktől függtek. Számukra nem létezett karrier. Ma már a világ fejlettebb országaiban az asszonyoknak kinyílt ez a lehetőség is. Ezt a fordulatot minősíteni fölösleges, legyen elég annyit megjegyezni, hogy a karriert választó nők életében ez a döntés következményekkel jár. Tudomásul kell venni, hogy ilyen esetben a család megvalósítása, illetve megtartása nehezítetté válik.
    A Bakban a Szaturnusz uralkodik, az a planéta, amelyet a régi asztrológusok Infortuna Maiornak neveztek, azaz a „nagy szerencsétlenségnek”. Ezzel azért nem tudok egyetérteni, mert a bolygó analógiás láncának bármely megjelenését szerencsétlenségnek, tehát rossznak minősíteni ostobaság. Szerencsétlenség-e a korlát? Hát a kerítés? Baj-e, ha vannak határaink? Negatív-e, ha valami befejeződik, lezárul? Szerencsétlen-e az, aki szereti a fekete színt? Na és mi történne, ha nem lenne véralvadás, ha nem lenne bőrünk, csontjaink és ízületeink? Tudják a választ: nem élhetnénk. Meghalnánk rövid időn belül. Tehát mondjuk ki: szükségünk van a Szaturnuszra!
   A Szaturnusz jelzi az ember sorsfeladatát. Nem véletlenül szült anyánk e világra. Dolgunk van egymással. A legkilátástalanabbnak tűnő helyzetben élő ember sem sorstalan. Sorsunk van, nem sorstalanságunk. Nincs könnyű sors, de ha rátalálunk és felvállaljuk, az a bizonyos kereszt jó helyen lesz. Ha javasolhatom, a háton cipeljük, mert ha magunk után húzzuk, mindenbe beleakad, és többször meg kell majd állnunk az úton. Amikor valaki a keresztet tagadja, az a sorsot tagadja. A teret és időt cáfolja. Önmaga és Isten ellen fordul. Kronosz kősarlója elől nincs menekvés. Az idő eljár felettünk. Élvezzük hát az összes percet, ami megadatik!

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                              Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez