Hozzávalók: 30 dkg lencse, 40 dkg füstölt hús, 2 krumpli, 2-2 szál sárgarépa és gyökér, 1 csapott evőkanál tárkony, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl kefir, liszt Pár órára beáztatjuk a lencsét és a húst. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, krumplit. Két liter hideg vízben puhára főzzük a füstölt húst, kivesszük, kihűlés után felkockázzuk. A lébe tesszük a hagymát, krumplit, a zöldséget és a lencsét, a tárkonyt. Mikor megfőtt, behabarjuk a simára eldolgozott kefirrel, liszttel, később kis forró levessel. Beletesszük a húst és 10 percig kis tűzön főzzük, néha megkeverjük. Ízlés szerint még sózzuk, kis tárkonyecettel ízesítjük.
Jó étvágyat kívánunk! |