Helyi Hírek - Független folyóirat   2023.01.29. vasárnap
Adél
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 26379626
   « Vissza

Évzáró – az Ikarus csúcsot döntene

 « Cikkek és hírek 
2017. december 14.
 

kepfile

   November végén tartotta évzáró ünnepségét az Ikarus BSE idén 41 esztendős atlétikai szakosztálya. A kerület egyik legnagyobb létszámú sportműhelye ismét megtöltötte a színház nagytermét. 

   De szükség is volt ennyi résztvevőre, hisz 2017-ben ismét eredményes évet zárt a fővárosi atlétika kertvárosi fellegvára. A 351 fős szakosztály tagjai az idei évben hetven kiemelkedő eseményen szerepeltek, a diákolimpiától kezdve egészen a felnőtt világbajnokságig. Ha csak az országos bajnokságokat nézzük, akkor a különböző korcsoportokban az utánpótlástól kezdve a felnőttig összesen 102 érmet, köztük 38 aranyat szereztek az ikarusos sportolók.
   Az atléták dicsőségfala idén is megtelt, de a fő hely annak a Gyürkés Viktóriának jutott, aki a nyári londoni világbajnokságon képviselhette a magyar és a kertvárosi színeket, majd nem sokkal később a tajvani Tajpej-ben megrendezett Universiade-n ezüstérmet szerzett a 3000 méteres akadályfutásban. Viki az olimpiai szereplésre is pályázik, melyre a klub korábbi ikonja, Kiss Dani óta neki lenne először esélye.

    S ha már Kiss Danit emlegettük, a 110 méteres gátas legenda nélkül az idei évzáró is elképzelhetetlen lett volna. Dani, amikor csak teheti, részt vesz anyaegyesületének életében, mint, ahogyan a legtöbb ikarusos partin jelen van a jelenkori magyar atlétika egyik legnagyobb alakja, a másik gátas Baji Balázs is. Aki ugyanannak az edzőnek, ifjabb Tomhauser Istvánnak az irányításával készül (mint készült anno Dani is), és aki a nyári világbajnoki bronzérméhez rengeteg segítséget kapott az Ikarus BSE Atlétikai Szakosztályától.
    Az évzáró ünnepségen volt tehát bőven dolga Kovács Péter polgármesternek és Szász József alpolgármesternek, akik az idei évben is vállalták az oklevelek, ajándékok átadását.
   A legnagyobb elismerést azonban a szakosztály, azon keresztül pedig a kerület kapta. Oroszi Zsuzsanna, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségének a tagja ugyanis az idei évzáró ünnepségen tolmácsolta Spiriev Attilának, a MASZ sportigazgatójának üzenetét. E szerint a szövetség támogatásával a közeljövőben a Bátony utcai sporttelepen egy atlétikai munkacsarnok fog épülni (futófolyosó, dobópálya), amely jelentős mértékben megkönnyíti majd atlétáink téli felkészülését.

kepfile

    Ha ez a csarnok megvalósul, akkor viszont Kovács Péter polgármester célkitűzése is könnyen teljesíthetővé válik. A kerület vezetője ugyanis egy ideje már egy négyszázfős atlétikai centrumról álmodik, amely a megígért munkacsarnokkal nemcsak álom, hanem egy megvalósítható célkitűzés lenne – ami az atlétikai szakosztály létszámát is rekordmagasságba emelhetné.
                                                                                                                                                Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. december 07.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez